Organizatorii Australian Open, primul Grand Slam al sezonului de tenis, au modificat programul semifinalelor, pentru a permite turneului feminin să aibă un impact mai mare în transmisia televizată, transmite Agerpres.
În ultimii ani, semifinalele fetelor erau programate în sesiunea de zi în doua zi de joi a Grand Slam-ului de la Antipozi, iar semifinala băieţilor se derula pe durata a două seri, în zilele de joi şi vineri. Au existat critici că acest program avantaja turneul băieţilor în materie de transmisie televizată, pentru că trei din ultimele patru sesiuni de seară ofereau partide masculine, ceea ce permitea unui finalist de la băieţi să aibă mai mult timp de pregătire decât celălalt.
Australian Open
Djokovic a dezvăluit numele a 4 jucători care l-au susținut în scandalul de la AO: "El m-a surprins"
19/02/2022 LA 06:50

Schimbări importante de program anunțate la Australian Open 2022

Acum, la ediţia 2022, semifinalele feminine au loc joi în sesiunea de seară, iar semifinalele masculine se joacă doar vineri, în sesiunea de seară, ceea ce coincide cu programarea de la celelalte Grand Slam-uri. Anul viitor, Australian Open va sărbători 100 de ani de la introducerea turneului feminin.
Directorul turneului de la Melbourne, Craig Tiley, a declarat că pentru a marca acest centenar s-a decis ca semifinalele feminine să aibă loc joi în sesiunea de seară, la orele cu cea mai mare audienţă: ''Tenisul este unul dintre puţinele sporturi din lume în care femeile şi bărbaţii concurează pe aceeaşi scenă, câştigă premii egale şi se bucură de o expunere egală. Deşi acest lucru este o sursă de mândrie, recunoaştem că putem face oricând mai mult pe măsură ce continuăm să luptăm pentru egalitate, incluziune şi diversitate în tot sportul, atât pe teren, cât şi în afara terenului'', a spus Tiley.
Australian Open
Toni Nadal nu a rezistat! De ce a încetat să privească finala epică dintre Rafa și Medevedev
01/02/2022 LA 15:44
Australian Open
Reacția lui Medvedev după calificarea în finala Australian Open! Rusul, nouă referire la Djokovic
28/01/2022 LA 11:45