Rafa Nadal are un început de sezon excelent. Ibericul s-a impus la turneul ATP 250 de la Melbourne și a început perfect Australian Open, cu victorii în minimum de seturi contra lui Marcos Giron și Yannick Hanfmann.
În 2021, Nadal s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate, care l-au împiedicat să joace în a 2-a parte a sezonului. După Roland Garros, ibericul a mai participat la un singur turneu, la Washington, în august, unde a pierdut în turul secund.
Rafa a suferit mai multe accidentări pe parcursul carierei, dar le-a depășit de fiecare dată. Totuși, problemele din anul precedent reprezintă un caz extrem de rar și practic nu există o metodă clară de recuperare completă. Mai exact, Nadal a descoperit că suferă de o boală rară, care presupune o deformare a osului scafoid de la picior. Medicina de specialitate nu are un remediu complet pentru această afecțiune, iar pericolul ca durerile să reapară planează în continuare.
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 3 ORE
Citește și:

Rafa Nadal: "Suferința cu șanse de a performa va merita întotdeauna durerea"

După victoria cu Yannick Hanfmann, din turul doi de la Australian Open, Nadal a vorbit deschis în fața presei despre starea sa fizică, admițând că momentan se simte bine, dar pericolul nu a trecut. "El Matador" a păstrat o notă de optimism în privința viitorului său în tenis, dar a lăsat să se înțeleagă că ia în calcul chiar o retragere dacă durerile îl vor împiedica să lupte la cel mai înalt nivel.
"Cu problemele la osul scafoid este dificil ca accidentarea să fie uitată. Aceasta este realitatea și trebuie să țin cont de ea pentru tot restul vieții mele. Restul poate fi înșelătorpentru voi și pentru mine. Am o problemă care nu are nicio soluție. Este o problemă care mă poate lăsa să concurez, dar garanțiile nu există. Cu problemele pe care le am la picior nu mă aștept ca restul carierei mele să fie perfect din punct de vedere fizic, dar am încredere că îmi voi putea continua activitatea profesională.
Ceea ce nu o să fac va fi să joc fără să am șanse de a performa sau să trec printr-o suferință extremă. Suferința cu șanse de a performa va merita întotdeauna durerea. Dacă suferința este fără opțiuni pentru atingerea obiectivelor, atunci își pierde sensul. Joc pentru că asta mă face fericit și pentru că provocările mă motivează. Dacă vine un moment în care durerea învinge orice altceva și elimină șansa de a-mi atinge obiectivele, este timpul să ne gândim la alte lucruri.
Momentan nu sunt în acea direcție pentru că m-am întors cu mare entuziasm după multe luni fără să pot face ceea ce îmi place și am încredere că voi continua așa. Trebuie, însă, să fiu pregătit să accept ceea ce ar putea urma în viața mea. Sunt o persoană pozitivă în general și încerc să văd lucrurile gândindu-mă că se vor îmbunătăți.", a declarat Nadal, citat de Marca.
Rafael Nadal va avea un prim test serios la Australian Open în turul 3, când îl va întâlni pe Karen Khachanov, jucător pe care l-a învins în toate cele 8 dueluri directe de până acum.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Internazionali BNL d'Italia
Rafa Nadal, out de la Roma! Ibericul a pierdut cu Shapovalov, după ce a defilat în primul set
12/05/2022 LA 20:53