Daniil Medvedev a ajuns pentru a 2-a oară consecutiv în finala Australian Open. Rusul s-a recuperat incredibil după thriller-ul din sferturi cu Auger Aliassime și i-a dat puține șanse lui Stefanos Tsitsipas, pe care l-a învins în 4 seturi, după două ore și jumătate.
La finalul partidei, Medvedev a dezvăluit că a fost copleșit de emoții la un moment dat, poate și de acolo ieșirea nervoasă la adresa arbitrului de scaun după setul pierdut. Rusul a mai punctat că nu credea că se va putea recupera atât de bine după ce a jucat aproape 5 ore acum două zile, dar s-a declarat încântat de prestația sa.
"De multe ori am pierdut meciuri din cauza emoțiilor negative! Sunt fericit că am gestionat bine până la urmă. Am pierdut din energie, dar am reușit să mă recalibrez și sunt fericit că a funcționat. Am greșit câteva mingi ușoare, dar și el a greșit și după ce mi-au intrat niște lovituri am recăpătat încredre.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
IERI LA 08:14
Când am terminat meciul cu Felix, am vorbit cu antrenorul meu și l-am întrebat cum îmi voi reveni în două zile. Eram extenuat, abia puteam să mă mișc.Dar am făcut recuperare și a 2-a zi când m-am trezit parcă nu era atât de rău și atunci mi-am dat seama că pot fi 100% pentru meciul de azi.", a spus Medvedev la interviul acordat pe teren.
Citește și:

Medvedev aseamănă finala cu Nadal cu cea de la US Open, contra lui Djokovic

Vorbind despre finala cu Rafal Nadal, care a trecut de Berrettini în prima semifinală, Medvedev a făcut o similitudine între meciul de duminică și cel contra lui Djokovic de acum câteva luni, din fianala US Open.
"Voi juca în finală cu unul dintre cei mai mari jucători și din nou cu unul care caută titlul de Grand Slam cu numărul 21, așa cum a făcut-o Novak la US Open. Așa că nu știu cu cine va ține Novak (n.r. aluzie că sârbul îl va susține pe el pentru a nu fi întrecut de Nadal la numărul de titluri majore).
Finalele sunt speciale. Îmi aduc aminte de meciul cu Rafa de la US Open (n.r. 2019), am jucat atunci aproape 5 ore și am pierdut acel meci, dar am mai jucat cu el de atunci și sunt gata. Știm cu toți cât de puternic este Rafa, dar a abia aștept să arăt cel mai bun tenis al meu.", a completat rusul.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37