Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, savuros după calificarea în finala Australian Open! Rusul a făcut din nou referire la Djokovic

Nicu Savin

Actualizat 28/01/2022 la 13:48 GMT+2

Daniil Medvedev este al doilea semifinalist de la Australian Open, după ce a trecut în 4 seturi de Stefanos Tsitsipas, scor 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1. La finalul partidei rusul s-a arătat mulțumit de prestația sa, mai ales că jucase aproape 5 ore cu două zile înainte și a declarat că este gata de marea finală unde va da piept cu Rafa Nadal.

Interview to Medvedev after beating Tsitsipas in the semi-finals

Credit imagine: Eurosport

Daniil Medvedev a ajuns pentru a 2-a oară consecutiv în finala Australian Open. Rusul s-a recuperat incredibil după thriller-ul din sferturi cu Auger Aliassime și i-a dat puține șanse lui Stefanos Tsitsipas, pe care l-a învins în 4 seturi, după două ore și jumătate.
La finalul partidei, Medvedev a dezvăluit că a fost copleșit de emoții la un moment dat, poate și de acolo ieșirea nervoasă la adresa arbitrului de scaun după setul pierdut. Rusul a mai punctat că nu credea că se va putea recupera atât de bine după ce a jucat aproape 5 ore acum două zile, dar s-a declarat încântat de prestația sa.
"De multe ori am pierdut meciuri din cauza emoțiilor negative! Sunt fericit că am gestionat bine până la urmă. Am pierdut din energie, dar am reușit să mă recalibrez și sunt fericit că a funcționat. Am greșit câteva mingi ușoare, dar și el a greșit și după ce mi-au intrat niște lovituri am recăpătat încredre.
Când am terminat meciul cu Felix, am vorbit cu antrenorul meu și l-am întrebat cum îmi voi reveni în două zile. Eram extenuat, abia puteam să mă mișc.Dar am făcut recuperare și a 2-a zi când m-am trezit parcă nu era atât de rău și atunci mi-am dat seama că pot fi 100% pentru meciul de azi.", a spus Medvedev la interviul acordat pe teren.
Citește și:

Medvedev aseamănă finala cu Nadal cu cea de la US Open, contra lui Djokovic

Vorbind despre finala cu Rafal Nadal, care a trecut de Berrettini în prima semifinală, Medvedev a făcut o similitudine între meciul de duminică și cel contra lui Djokovic de acum câteva luni, din fianala US Open.
"Voi juca în finală cu unul dintre cei mai mari jucători și din nou cu unul care caută titlul de Grand Slam cu numărul 21, așa cum a făcut-o Novak la US Open. Așa că nu știu cu cine va ține Novak (n.r. aluzie că sârbul îl va susține pe el pentru a nu fi întrecut de Nadal la numărul de titluri majore).
Finalele sunt speciale. Îmi aduc aminte de meciul cu Rafa de la US Open (n.r. 2019), am jucat atunci aproape 5 ore și am pierdut acel meci, dar am mai jucat cu el de atunci și sunt gata. Știm cu toți cât de puternic este Rafa, dar a abia aștept să arăt cel mai bun tenis al meu.", a completat rusul.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo