Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, elogiată de site-ul WTA după victoria "fulger" de la Australian Open! Statistici fantastice ale româncei

Nicu Savin

Publicat 20/01/2022 la 17:13 GMT+2

Simona Halep a defilat în turul doi de la Australian Open, învingând-o fără probleme pe Beatriz Hadda Maia, scor 6-2, 6-0. Prestația româncei nu a fost trecută cu vederea de site-ul WTA, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa acesteia, scoțând în evidență statisticile impresionante din dreptul său.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a ajuns la 7 victorii consecutive în 2022, după ce s-a calificat fără emoții în turul 3 la Australian Open. Ultima "victimă" a româncei a fost brazilianca Beatriz Haddad Maia, pe care a învins-o cu 6-2, 6-0 în numai 66 de minute de joc.
Suprizele mari de pe jumătatea sa de tablou au transformat-o pe Simona în mare favorită la calificarea în finală, lucru care reiese și din cotele oferite de casele de pariuri pentru câștigarea trofeului.
Jocul Simonei a fost în cele mai multe momente perfect, iar adversara de azi s-a zbătut în zadar să intre cu adevărat în meci. Acest lucru a fost remarcat și de specialiștii de la site-ul WTA, care au fost elogioși cu Simona, evidențiind prin intermediul statisticii superioritatea sa în meciul cu Haddad Maia.
"Simona Halep, finalistă la Australian Open în 2018, este singura jucătoare rămasă pe jumătatea inferioară de tablou care a mai ajuns într-o finală la Melbourne. Programată în al doilea meci al sesiunii de seară pe Rod Laver Arena, românca a dat dovadă de o eficiență remarcabilă, obținând o victorie rapidă.
Dubla câștigătoare de Grand Slam a cedat doar 9 puncte pe propriul serviciu și nu i-a oferit nicio șansă de break adversarei. Supremă atât în ​​atac, cât și în apărare, Halep i-a oferit lui Haddad Maia puține opțiuni de a intra în meci.
În total, Halep a trimis 15 lovituri direct câștigătoare și a comis 12 erori neforțate, în timp ce brazilianca a avut numai 5 winnere și a comis 22 de erori neforțate. Halep, care a câștigat cel de-al 23-lea titlu din carieră la Melbourne Summer Set 1, în urmă cu două săptămâni, a ajuns la o serie de șapte meciuri câștigăte la rând și la 13 victorii în ultimele 14 meciuri, ultimul eșec datând datând din finala Transylvania Open, din octombrie 2021.", au notat cei de site-ul WTA.
Jocul excelent al Simonei Halep a fost remarcat și de experții Eurosport, Mats Wilander și Barbara Schett, care au vorbit la superlativ de româncă în cubul Eurosport.
picture

Mats Wilander & Barbara Schett, comentarii superbe la adresa Simonei Halep: "E foarte periculoasă"

Simona Halep, mulțumită de jocul său la Australian Open

Imediat după victoria contra lui Haddad Maia, Simona a oferit un scurt interviu chiar pe teren, în care a mărturisit că se simte excelent și este foarte mulțumită de felul în care a jucat azi, mai ales în condițiile în care a fost nevoită să aștepte mult timp înainte de a intra în acțiune, meciul Medvedev - Kyrgios fiind unul destul de lung.
"Este dificil să aștepți toată ziua, dar a fost un meci bun înaintea mea, mi-a plăcut foarte mult. M-a motivat să rămân concentrată și să joc un tenis bun. Cred că am jucat foarte bine, a fost un meci bun. Ea nu a jucat rău, dar eu am fost agresivă și am reușit să câștig.
Cu siguranță mă bucur de tenis mai mult. Am 30 de ani, am început să îl joc mai relaxată. Anul trecut nu a fost ușor pentru mine, 3-4 luni nu am jucat, dar am revenit mai puternică și sunt gata să muncesc mai mult și să fac meciuri bune în continuare", a spus Simona după meciul din turul doi.
Pentru Simona Halep urmează partida din turul al treilea, acolo unde o va întâlni pe Danka Kovinic. Jucătoarea din Muntenegru de pe locul 98 WTA a învins-o în turul al doilea pe campioana din 2021 de la US Open, Emma Răducanu, scor 6-4, 4-6, 6-3.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
picture

Simona Halep, după ce a cedat doar 2 game-uri cu Haddad Maia: "Am crezut că poate să revină"

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo