Simona Halep și Serena Williams se vor întâlni mâine dimineață în sferturile de finală de la Australian Open. Serena conduce autoritar la duelurile directe (9-2), dar ultima întâlnire a adus o victorie uriașă pentru Simona, sportiva noastră câștigând clar finala de la Wimbledon în 2019.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Într-un astfel de meci, factorul fizic ar putea fi extrem de important. Vârsta e de partea Simonei, dar Serena a arătat destul de bine din acest punct de vedere până acum, deși a ajuns la 39 de ani.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Simona Halep-Serena Williams la Australian Open | Serena e ceva mai proaspătă din punct de vedere fizic

Până acum, Serena a petrecut 5 ore și 51 de minute pe teren în cele 4 meciuri de la Australian Open, în timp ce Simona a stat cu aproape o oră mai mult: 6 ore și 41 de minute. Halep a avut parte de 2 meciuri de 3 seturi, cu Tomljanovic și cu Swiatek, în timp ce americanca a avut nevoie de set decisiv doar în meciul cu Sabalenka.
Simona Halep (6 ore și 41 de minute)
  • vs Lizette Cabrera (o oră)
  • vs Ajla Tomljanovic (2 ore și 36 de minute)
  • vs Veronika Kudermetova (o oră și 19 minute)
  • vs Iga Swiatek (o oră și 53 de minute)
Serena Williams (5 ore și 51 de minute)
  • vs Laura Siegemund (57 de minute)
  • vs Nina Stojanovic (o oră și 10 minute)
  • vs Anastasia Potapova (o oră și 39 de minute)
  • vs Aryna Sabalenka (2 ore și 11 minute)
Înainte de startul primului Grand Slam al anului, ambele jucătoare au avut mici probleme fizice. Simona a pierdut clar întâlnirea cu Alexandrova de la Gippsland Trophy, acuzând dureri la spate, în timp ce Serena s-a retras înaintea semifinalei cu Ashleigh Barty de la Yarra Valley Clasic. În cazul unui meci maraton, condiția fizică ar putea fi decisivă, iar Simona ar putea fi jucătoarea mai proaspătă chiar dacă a stat mai mult pe teren până în acest moment al turneului.
Un meci lung presupune un meci de 3 seturi, iar tradiția nu este de partea Simonei în astfel de întâlniri. Singurele victorii ale sportivei noastre în fața Serenei au fost victorii fulger, în minim de seturi. Din cele 11 confruntări directe, 4 s-au încheiat după set decisiv și de fiecare dată s-a impus Serena.
Simona Halep-Serena Williams este în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player mâine, 16 februarie, de la ora 10:00.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02