Alex De Minaur, jucător australian cu mamă spaniolă, este cercetat de Poliția Națională din Spania pentru că ar fi unul dintre beneficiarii certificatelor de vaccinare false, emise de un grup infracțional depistat de curând.
De Minaur, care ieri a împlinit 23 de ani, este pe locul 32 ATP, fiind cel mai bine clasat jucător australian în această ierarhie. Tenismenul ar fi folosit certificatul fals pentru a putea juca nestingherit la Australian Open. Conform presei iberice, operațiunea "Jenner", așa cum a fost numită ancheta în acest caz delicat, s-a soldat cu 11 arestări a unor persoane care au acționat ca intermediare.
As.com anunță că peste 2000 de certificate de vaccinare false ar fi fost emise de un spital din Madrid, iar mai multe persoane cunoscute ar fi beneficiat de acestea, printre care și De Minaur. Tenismenul și alte personalități importante din Spania ar fi plătit sume importante pentru a fi înregistrați ca vaccinați cu schemă completă, dar în realitate aceștia nu s-au imunizat împotriva Covid.
Australian Open
Efectele turneului de Grand Slam de la Australian Open în ierarhia mondială WTA
29/01/2022 LA 12:07
Citește și:

Alex De Minaur neagă acuzațiile care îi sunt aduse

Imediat după ce numele său a apărut în acest caz, De Minaur a avut o reacție prin care a negat implicarea sa, menționând că este vaccinat cu schemă completă.
"Scriu acest mesaj pentru a clarifica totul despre știrea apărută astăzi, în legătură cu certificatul meu de vaccinare. Prima doză mi-a fost administrată vara trecută, la Londra, iar a doua la Madrid, în Spitalul La Paz. Înțeleg că spitalul din Spania este investigat pentru că ar fi eliberat certificate false.
Vreau să fie 100% clar că mi-a fost administrată la timp a doua doză, că sunt vaccinat complet și legal. Toată lumea din jurul meu, toți membrii familiei sunt vaccinați. Nu sunt sub investigație. Numele meu a fost adus în discuție doar pentru că am fost pacientul acelui spital, așa cum au fost alte mii de persoane.", a scris De Minaur pe contul personal de Twitter.
Alex de Minaur este cel mai bun jucător australian la ora actuală. Tânărul de 23 de ani a fost cel mai sus pe locul 15 în clasamentul ATP și are 5 titluri în carieră, ultimul la Eastbourne (2021). La turneele de Grand Slam, De Minaur a ajuns cel mai departe în sferturile de finală, la US Open 2020. În acest sezon, australianul s-a oprit în optimi la Australian Open și a făcut sferturi de finală la Rotterdam.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Zi istorică pentru gazde, cu două titluri
28/01/2022 LA 18:36
Australian Open
Iga Swiatek, discurs de mare campioană, după eliminarea de la Australian Open: "Aștept finala!"
28/01/2022 LA 02:38