Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex de Minaur, acuzat că a participat la Australian Open pe baza unui certificat Covid fals! Reacția tenismenului

Nicu Savin

Publicat 18/02/2022 la 11:31 GMT+2

Alex De Minaur este anchetat de poliția din Spania, după ce numele său a apărut în cazul unui grup infracțional care ar fi furnizat certificate de vaccinare false. Australianul este acuzat că a beneficiat de un asfel de certificat pentru a juca la Australian Open, dar jucătorul a negat vehement implicarea sa în această poveste, menționând că este vaccinat cu schemă completă.

Australian Open : Highlights Fognini vs De Minaur (3min)

Credit imagine: Eurosport

Alex De Minaur, jucător australian cu mamă spaniolă, este cercetat de Poliția Națională din Spania pentru că ar fi unul dintre beneficiarii certificatelor de vaccinare false, emise de un grup infracțional depistat de curând.
De Minaur, care ieri a împlinit 23 de ani, este pe locul 32 ATP, fiind cel mai bine clasat jucător australian în această ierarhie. Tenismenul ar fi folosit certificatul fals pentru a putea juca nestingherit la Australian Open. Conform presei iberice, operațiunea "Jenner", așa cum a fost numită ancheta în acest caz delicat, s-a soldat cu 11 arestări a unor persoane care au acționat ca intermediare.
As.com anunță că peste 2000 de certificate de vaccinare false ar fi fost emise de un spital din Madrid, iar mai multe persoane cunoscute ar fi beneficiat de acestea, printre care și De Minaur. Tenismenul și alte personalități importante din Spania ar fi plătit sume importante pentru a fi înregistrați ca vaccinați cu schemă completă, dar în realitate aceștia nu s-au imunizat împotriva Covid.
Citește și:

Alex De Minaur neagă acuzațiile care îi sunt aduse

Imediat după ce numele său a apărut în acest caz, De Minaur a avut o reacție prin care a negat implicarea sa, menționând că este vaccinat cu schemă completă.
"Scriu acest mesaj pentru a clarifica totul despre știrea apărută astăzi, în legătură cu certificatul meu de vaccinare. Prima doză mi-a fost administrată vara trecută, la Londra, iar a doua la Madrid, în Spitalul La Paz. Înțeleg că spitalul din Spania este investigat pentru că ar fi eliberat certificate false.
Vreau să fie 100% clar că mi-a fost administrată la timp a doua doză, că sunt vaccinat complet și legal. Toată lumea din jurul meu, toți membrii familiei sunt vaccinați. Nu sunt sub investigație. Numele meu a fost adus în discuție doar pentru că am fost pacientul acelui spital, așa cum au fost alte mii de persoane.", a scris De Minaur pe contul personal de Twitter.
Alex de Minaur este cel mai bun jucător australian la ora actuală. Tânărul de 23 de ani a fost cel mai sus pe locul 15 în clasamentul ATP și are 5 titluri în carieră, ultimul la Eastbourne (2021). La turneele de Grand Slam, De Minaur a ajuns cel mai departe în sferturile de finală, la US Open 2020. În acest sezon, australianul s-a oprit în optimi la Australian Open și a făcut sferturi de finală la Rotterdam.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo