Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor din mediul public, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Daniil Medvedev, care a disputat marea finală la ediția de anul trecut, chiar cu Djokovic, a comentat situția în care se regăsește sârbul.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 5 ORE

Daniil Medvedev, verdict în cazul venirii lui Djokovic în Australia

Dacă Nadal a fost ceva mai radical, Daniil Medvedev a simplificat întreaga problemă și a explicat ce ar trebui să se întâmple în cazul sârbului: "Există reguli și există derogări de la reguli. Nu știu exact ce s-a întâmplat, dar dacă scutirea lui e valabilă, atunci ar trebui să fie aici. Dacă nu este, atunci nu ar trebui să fie aici, nu este nimic mai simplu decât atât", a spus Daniil Medvedev la conferința de presă.
Australia, țara gazdă a primului turneu major al anului, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID-19, însă varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit ultimei raportări Worldometers, Australia a înregistrat 71,144 de cazuri noi de coronavirus, situație de-a dreptul alarmantă la Antipozi, acolo unde procentajul cetățenilor vaccinați este de peste 95%.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11