Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2022 Live Blog | Zi istorică pentru gazde, cu două titluri. Barty și Kyrgios / Kokkinakis sunt campioni

Andrei Nicolae

Actualizat 29/01/2022 la 14:49 GMT+2

Ashleigh Barty a învins-o pe Danille Collins cu 6-3, 7-6, în finala de la Australian Open. Este și primul titlu cucerit de gazde la simplu feminin, după o pauză de 44 de ani.

Ashleigh Barty

Credit imagine: Getty Images

Australia a avut o zi încredibilă în a 13-a zi a turneului de Grand Slam de la Australian Open. A cucerit ambele titluri la seniori, prin Ashleigh Barty la simplu feminin și perechea Kokkinakis / Kyrgios la dublu masculin. Nick Kyrgios a închis la serviciu finala sută la sută australiană, scorul final fiind 7-5, 6-4.
UPDATE | Kokkinakis / Kyrgios sunt în față în finala masculină de dublu, după ce au câștigat cu 7-5 primul set.
UPDATE | Australia va încheia ziua a 13-a cu două titluri. Tocmai a început finala sută la sută a gazdelor la dublu, Kokkinakis / Kyrgios vs Ebden / Purcell
UPDATE | Barty este campioană la Australian Open, după un tie-break pe care l-a dominat clar: 7-2! Australia are din nou o campioană la simplu feminin după o pauză de 44 de ani.
picture

Prima reacție a super-campioanei Ashleigh Barty, după ce a câștigat trofeul la Australian Open

UPDATE | Setul doi a ajuns la tiebreak. Este primul set care se decide la tiebreak în cazul ambelor jucătoare, la această ediție.
UPDATE | Collins întrerupe seria pozitivă de patru game-uri a adversarei și este din nou la conducere în setul secund: 6-5.
UPDATE | Ashleigh Barty este pe val. Jucătoarea din Australia trimite un as în finalul game-ului 10 și avem egalitate din nou în setul doi, 5-5.
UPDATE | Liderul mondial are o revenire de excepție și își recuperează și al doilea break cedat în acest set: 4-5.
UPDATE | Ash Barty rămâne în setul doi, după ce a recuperat un break. Collins conduce cu 5-2.
UPDATE | Danielle Collins continuă să arate un joc solid în setul secund și se desprindă la 5-1. Sportiva din SUA a căutat să încheie mai mereu punctele cât mai devreme, să evite schimburile lungi, care o avantajează pe Barty.
UPDATE | Danielle Collins propune un joc de atac și după ce a salvat două mingi de break ale adversarei, s-a desprins la 3-0 în setul doi.
picture

Danielle Collins, joc de atac încântător în setul doi cu Ash Barty. Iese perfect din încurcătură

UPDATE | Break, Danielle Collins, în debutul setului doi: 2-0! Finala este încă departe de a fi încheiată. Reprezentanta SUA a lovit perfect cu forehand-ul și pare că și-a recâștigat încrederea.
UPDATE | Set Barty! Liderul mondial câștigă primul act cu 6-3, după 32 de minute de joc.
UPDATE | Tribunele de pe Rod Laver sunt în extaz. Barty trece la atac și realizează primul break al finalei. Liderul mondial fructifică primul moment psihologic al finalei, 4-2.
UPDATE | Danielle Collins este tot mai puternică în defensivă și a avut o primă șansă de break. Ash Barty a reacționat însă în stil mare, iar după ce a salvat game-ul cu o combinație rapidă, a servit un as și a rămas la conducere, 3-2.
UPDATE | Cele două jucătoare au părut foarte sigure în spatele serviciului, în primele patru game-uri ale finalei: 2-2. Danielle Collins rezistă deocamdată foarte bine presiunii.
UPDATE | Finala feminină a început cu Ash Barty la serviciu. Publicul este aproape sută la sută de partea ei. Iar favorita gazdelor a închis cu bine un prim game, în care a servit foarte bine.
UPDATE | Bruno Kuzuhara a câștigat prima finală a zilei de la Australian Open
Născut în Brazilia din părinți japonezi și emigrat în SUA când era foarte tânăr, Bruno Kuzuhara a câștigat primul turneu de Grand Slam din carieră. Americanul de 17 ani s-a impus în fața cehului Jakub Mensik. Favoritul principal de tabloul juniorilor, Kuzuhara a câștigat cu 7-6, 6-7, 7-5 după o finală epică terminată în 3 ore și 45 de minute. Ultimul american care s-a impus în turneul rezervat juniorilor la Melbourne a fost Sebastian Korda în 2018. Ultimul român care a jucat finala juniorilor de la Australian Open este Florin Mergea. În 2003, jucătorul din București a fost învins de Baghdatis cu 6-4, 6-4.
UPDATE | Ash Barty, campioana de la Roland Garros și Wimbledon, încearcă să devină prima jucătoare din Australia care câștigă primul Grand Slam al anului, de la Chris O’Neil în 1978.
Fox Sports relatează faptul că favorita gazdelor a fost jucătoare profesionistă de cricket și a câștigat un turneu de golf. "Puțini sportivi pot promova un CV atât de variat, dar australianca a fost cu picioarele pe pământ și a luat-o pas cu pas", susține sursa citată. Ea a început să joace tenis în copilărie, în Brisbane.
O excursie la Australian Open, pentru o tabără de antrenament când avea 11 sau 12 ani, s-a dovedit a fi scânteia care a condus-o până unde este astăzi, după cum a relatat liderul WTA în această săptămână.
Articolul inițial
Australia trăiește la cote maximă în ziua a 13-a la Melbourne, având șansa de a câștiga două titluri. Primul, după finala feminină dintre Ashleigh Barty și Danielle Collins, care va începe de la ora 10:30.
După festivitatea de premieră a finalei de simplu, urmeazăfinala la dublu masculin, cu două perechi din Australia, Kokkinakis / Kyrgios vs Ebden / Purcell. Se anunță spectacol total și la această partidă, având în vedere că în scenă va fi Nick Kyrgios.

Australian Open 2022 | Ashleigh Barty vs Danielle Collins

Ashleigh Barty și Danielle Collins au jucat impresionant în semifinale și s-au calificat fără mari probleme pentru marea finală de sâmbătă. În total, cele două jucătoare au cedat doar 9 game-uri în partidele de joi.
Barty își propune să devină prima jucătoare din Australia care câștigă acest titlu după o pauză de 44 de ani și este mare favorită. Dar Collins nu poate fi subestimată, mai ales după un joc impresionant cu Swiatek în semifinale.
Cine câștigă marele titlu la Australian Open 2022?
Barty a fost excepțională de la început și până în finală la ediția din acest an. Pe parcurs a cedat doar 21 de game-uri, având o medie mai mică de 2 game-uri pe set pierdute. Anisimova este singura jucătoare care i-a luat 4 game-uri într-un set. În total a jucat doar 6 ore și 6 minute în cele șase jocuri de până acum.
"Necunoscut este modul în care Barty va gestiona ocazia (n.r. de a juca finala pe teren propriu). Ea dorește să pună capăt secetei de 44 de ani a Australiei la simplu feminin", a remarcat site-ul oficial WTA.
Ar fi totuși nevoie de o scădere semnificativăde formei în finală, pentru a-i oferi lui Collins (28 ani) spațiul necesar pentru a prelua controlul meciului, mai remarcă sursa citată.
Ashleigh Barty in Melbourne
Ashleigh Barty spre finală:
  • Turul 1: cu Tsurenko 6-0, 6-1
  • Turul 2: cu Bronzetti 6-1, 6-1
  • Turul 3: cu Giorgi [30] 6-2, 6-3
  • Turul 4: cu Anisimova 6-4, 6-3
  • Sferturi: cu Pegula [21] 6-2, 6-0
  • Semifinale: cu Keys 6-1, 6-3
Reprezentanta SUA, clasată pe locul 30 WTA, va juca în premieră într-o finală de Grand Slam. Și deși i se oferă puține șanse, este hotărâtă să răstoarne toate calculele. Ea mai are o semifinală la Australian Open în 2019. Indiferent cum se termină finala, ea va intra în Top 10 de luni și devine jucătoarea cel mai bine clasată din SUA. Din iulie anul trecut, ea a câștigat 32 din 39 de meciuri.
Danielle Collins of United States plays a forehand in her Women's Singles Semifinals match against Iga Swiatek of Poland during day 11 of the 2022 Australian Open at Melbourne Park on January 27, 2022 in Melbourne, Australia.
Danielle Collins spre finală
  • Turul 1: cu Dolehide 6-1, 6-3
  • Turul 2: cu Konjuh 6-4, 6-3
  • Turul 3: cu Tauson 4-6, 6-4, 7-5
  • Turul 4: cu Mertens [19] 4-6, 6-4, 6-4
  • Sferturi: cu Cornet 7-5, 6-1
  • Semifinale: cu Swiatek [7] 6-4, 6-1
Barty și Collins s-au înfruntat de patru ori până acum. Liderul WTA are 3-1, dar cele două jucătoare sunt la egalitate în ultimele două întâlniri, desfășurate la Adelaide, în 2020 și 2021.
picture

Australian Open 2022 | Numărul 1 mondial, Barty și surprinzătoarea Collins joacă finala

Finala feminină de la Melbourne va fi de la ora 10.30 pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo