Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2022 | Predicția americanilor despre duelul Simona Halep - Alize Cornet: "Ea va fi probabil agresorul!"

Bianca Dumitru

Publicat 23/01/2022 la 07:58 GMT+2

Simona Halep o va înfrunta luni dimineață, în optimile Australian Open 2022, pe Alize Cornet. Americanii au prefațat duelul, notând ce șanse are românca de a se califica în sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam din acest an.

Simona Halep vs. Alize Cornet

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a obținut sâmbătă dimineață calificarea în optimile de finală la Australian Open, după ce a trecut de Danka Kovinic, locul 98 WTA, în minimum de seturi, scor 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 5 minute de joc.
În continuare, Simona Halep se va duela la Melbourne pentru un loc în sferturi cu Alize Cornet. Sportiva de pe locul 61 WTA a reușit o revenire de-a dreptul fantastică în turul 3, în meciul cu favorita numărul 29, Tamara Zidansek. Slovena conducea cu 6-4, 4-1 și nimic nu părea că o poate întoarce din drumul spre victorie. Totuși, Cornet a început să câștige game după game și să-și ridice nivelul de joc. Până la urmă, franțuzoaica s-a impus cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, după 2 ore și 45 de minute de joc.
picture

Alize Cornet, revenire fantastică și calificare în optimi, după victoria cu Zidansek la Melbourne

Întâlnirea de la Australian Open 2022 va fi a 5-a dintre Simona Halep și Alize Cornet. Franțuzoaica are avantaj la "directe": conduce cu 3-1. Totuși, ultima lor confruntare directă a avut loc în 2015, pe zgura de la Madrid, acolo unde Cornet s-a impus în minimum de seturi, scor 7-6, 6-3, provocând la acel moment o mare surpriză.
Meciul dintre Halep și Cornet se va disputa luni dimineață, nu înainte de ora 4. Dacă va trece de franțuzoaică, Simo se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea meciului dintre Elise Mertens și Danielle Collins.
Citește și:

Previziunile americanilor pentru duelul dintre Simona Halep și Alize Cornet

Înaintea meciului din optimile Australian Open 2022, jurnaliștii americani au prefațat duelul dintre Simona Halep și Alize Cornet. Aceștia au punctat că românca are o șansă bună de a ajunge până în finală la Melbourne și au notat în ce condiții va reuși fostul lider WTA să se impună în fața franțuzoaicei de 32 de ani.
"Halep a fost într-o formă incredibilă până acum, pierzând doar 12 game-uri în trei meciuri. Românca pare să-și fi găsit cel mai bun tenis din nou și este una dintre favoritele pentru a merge până la capăt în Melbourne.
Cu toate acestea, Cornet se va bucura de șansele ei de a reuși, mai ales având în vedere cum s-a comportat în trecut pe teren împotriva româncei.
Ambele jucătoare sunt defensive, rapide pe teren, dar se luptă să-și impună propriul ritm. Cornet este una dintre cele mai în formă sportive din turneu și va încerca să facă din acest meci un duel fizic. Halep va fi probabil agresorul și va încerca să forțeze ritmul.
Dacă românca poate rămâne solidă în timp ce joacă un tenis agresiv din spatele terenului, ar trebui să poată obține a doua sa victorie în fața lui Cornet", au scris cei de la Sportskeeda.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo