Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bianca Andreescu, OUT de la Australian Open 2022! Motivul dureros pentru care nu merge la Melbourne

Irina Aldea

Publicat 06/12/2021 la 20:04 GMT+2

Bianca Andreescu și-a anunțat fanii că va rata startul sezonului 2022, inclusiv Australian Open, într-o postare emoționantă postată luni pe rețelele de socializare.

Bianca Andreescu

Credit imagine: Getty Images

Campioană în 2019 la US Open, Bianca Andreescu a anunțat luni pe rețelele de socializare că nu va participa la turnee în prima parte a sezonului 2022, ratând inclusiv Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului viitor. Tenismena s-a luptat cu multiple accidentări, dar și cu efectele pandemiei de COVID-19 în plan mental.
Andreescu s-a și infectat cu coronavirus primăvara trecută, după ce a ajuns în finala de la Miami Open. În plus, Andreescu a scris și despre lupta bunicii sale cu boala, una pe care a purtat-o la spital pentru câteva săptămâni, la terapie intensivă: "Am simțit că duc toată lumea pe umeri. Nu puteam să mă detașez de tot ce se întâmpla în afara terenului", a scris ea pe rețelele sociale.

Bianca Andreescu nu va fi prezentă la Australian Open 2022

Sportiva a precizat că își va continua în tot acest timp antrenamentele, pentru a fi pregătită să revină în competiții atunci când se va simți pregătită: "Ultimii doi ani au fost foarte dificili pentru mine, din mai multe motive. În special în acest an, am petrecut multe săptămâni în carantină, iar izolarea m-a afectat enorm - atât fizic, cât și mental. Mai mult decât atât, bunica mea a stat multe săptămâni la ATI din cauza unei infecții cu COVID. Nu m-am simțit eu însămi în tot acest timp, mai ales când mă antrenam sau jucam meciuri oficiale. Am simțit tristețea colectivă și neliniștea din jur care m-au afectat".
Bianca Andreescu a câștigat ediția 2019 a Openului American, învingând-o în ultimul act al turneului de la Flushing Meadows pe Serena Williams. Ajunsă acum până pe locul 46 WTA, Bianca Andreescu a ocupat cea mai înaltă poziție în clasament pe 21 octombrie 2019, locul 4 WTA. În întreaga carieră a cucerit 3 titluri, toate în 2019: Indian Wells, Toronto, US Open.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo