Campioană în 2019 la US Open, Bianca Andreescu a anunțat luni pe rețelele de socializare că nu va participa la turnee în prima parte a sezonului 2022, ratând inclusiv Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului viitor. Tenismena s-a luptat cu multiple accidentări, dar și cu efectele pandemiei de COVID-19 în plan mental.
Andreescu s-a și infectat cu coronavirus primăvara trecută, după ce a ajuns în finala de la Miami Open. În plus, Andreescu a scris și despre lupta bunicii sale cu boala, una pe care a purtat-o la spital pentru câteva săptămâni, la terapie intensivă: "Am simțit că duc toată lumea pe umeri. Nu puteam să mă detașez de tot ce se întâmpla în afara terenului", a scris ea pe rețelele sociale.
Tenis
Sorana Cîrstea a dat prima lovitură din 2022. Un om școlit de la Academia lui Mouratoglou o va ajuta
02/01/2022 LA 07:37

Bianca Andreescu nu va fi prezentă la Australian Open 2022

Sportiva a precizat că își va continua în tot acest timp antrenamentele, pentru a fi pregătită să revină în competiții atunci când se va simți pregătită: "Ultimii doi ani au fost foarte dificili pentru mine, din mai multe motive. În special în acest an, am petrecut multe săptămâni în carantină, iar izolarea m-a afectat enorm - atât fizic, cât și mental. Mai mult decât atât, bunica mea a stat multe săptămâni la ATI din cauza unei infecții cu COVID. Nu m-am simțit eu însămi în tot acest timp, mai ales când mă antrenam sau jucam meciuri oficiale. Am simțit tristețea colectivă și neliniștea din jur care m-au afectat".
Bianca Andreescu a câștigat ediția 2019 a Openului American, învingând-o în ultimul act al turneului de la Flushing Meadows pe Serena Williams. Ajunsă acum până pe locul 46 WTA, Bianca Andreescu a ocupat cea mai înaltă poziție în clasament pe 21 octombrie 2019, locul 4 WTA. În întreaga carieră a cucerit 3 titluri, toate în 2019: Indian Wells, Toronto, US Open.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Karolina Pliskova, finalista de la Wimbledon, nu va putea fi prezentă la Australian Open
16/12/2021 LA 08:06
Tenis
Bianca Andreescu va lansa o carte pentru copii inspirată de anii petrecuți în România
02/12/2021 LA 10:20