Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic a militat dintotdeauna pentru libertatea personală de a nu se vaccina, deși nu a răspuns niciodată cu subiect și predicat dacă s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19. La Melbourne, acolo unde a cucerit cele mai multe titluri de Grand Slam din carieră, 9, ar avea șansa de a deveni cel mai titrat tenismen din istorie (ATP).
Chiar dacă nu ar putea să participe la turneul major de la Antipozi, în cercul de apropiați ai lui Djokovic nu există îngrijorare. Tatăl lui Nole a oferit explicația: "Mă întrebi ce se întâmplă dacă nu merge la Australian Open? Vom aștepta pentru Roland Garros și titlul de Grand Slam cu numărul 21. Nu e nicio tragedie. Va mai câștiga 4 sau 5 titluri majore până se retrage. Va câștiga de cel puțin 2 ori la Wimbledon și la alte turnee mari, cu siguranță", a spus Srdjan Djokovic în presa din Serbia.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 18 ORE

Novak Djokovic, prin ochii tatălui său. Când se retrage și câte titluri de Grand Slam mai câștigă

Srdjan Djokovic a continuat și a spus că nu are niciun dubiu că fiul său va trece de bariera de 20 de titluri de Grand Slam, atâtea câte are în prezent. Novak e la egalitate perfectă cu Roger Federer și Rafael Nadal, marii săi rivali din circuit: "Te îndoiești că va continua să câștige Grand Slam-uri? Nu ai de ce, nu e nevoie să fii expert pentru a realiza că se va întâmpla. Novak va mai juca pentru încă 2 sau 3 ani. Va fi de ajuns", a mai spus Srdjan Djokovic.
În ultimele luni a existat confuzie cu privire la obligativitatea vaccinării la Australian Open, cu declarații contradictorii din partea politicienilor cu nume de la Antipozi. Australia a avut unele dintre cele mai stricte restricții privind călătoriile și circulația în timpul pandemiei de coronavirus. Rămâne acum de văzut dacă Djokovic va merge la Melbourne pentru a lupta pentru titlul major cu numărul 21.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM O ZI
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
IERI LA 05:31