Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea în optimi de la Australian Open 2022

Irina Aldea

Actualizat 25/01/2022 la 03:00 GMT+2

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Românca a dus o luptă incredibilă cu Alize Cornet, dar în final temperaturile extreme și jocul foarte bun al adversarei au fost decisive în soarta partidei.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep, cap de serie numărul 14 la Australian Open, a fost învinsă luni dimineață de Alize Cornet cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, la Melbourne, în optimile de finală ale primului turneu major al anului. Halep (30 ani, 15 WTA) a suferit astfel prima sa înfrângere din acest an, la capătul celui mai solicitant meci, care a durat două ore şi 33 de minute, în condiţii dificile, la o temperatură de 32 grade Celsius.
Simona Halep a încheiat o serie de opt victorii consecutive, care i-a adus, între altele al 23-lea titlu din carieră, la Melbourne Summer Set 1. Pentru sportiva din Franța, care a trecut anterior de Garbine Muguruza, este prima sa calificare în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Ce urmează pentru Simona Halep în circuitul feminin de tenis, după eliminarea de la Australian Open 2022

După înfrângerea încasată în optimi de la Alize Cornet, Simona Halep va veni cel mai probabil în țară pentru câteva zile de odihnă și reluarea antrenamentelor pentru următorul turneu. Simo nu este înscrisă la turneul de la Sankt Petersburg, astfel că o vom vedea din nou la treabă la turneul de la Dubai, acolo unde s-a impus în 2015 și 2020, care e programat în perioada 14-20 februarie. Mai apoi, Simo va evolua cel mai probabil și la turneul de la Doha, care se va disputa în perioada 21-27 februarie.
Halep, finalistă la Australian Open în 2018 şi sfertfinalistă anul trecut, este condusă acum de Cornet cu 4-1 în meciurile directe. Singura victorie a româncei a avut loc în 2013, la Sofia, cu 6-4, 6-4. Cornet s-a mai impus în 2011, în primul tur la Monterrey, cu 7-5, 6-1, în 2014, la Dubai, a profitat de abandonul Simonei la scorul de 6-1, 1-1, iar în 2015 a câştigat la Madrid, în primul tur, cu 7-6 (6), 6-3.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo