Ocupant al locului 110 ATP la simplu și 8 ATP la dublu, Pierre-Hugues Herbert, a declarat pentru cotidianul L'Alsace că a ales să nu participe la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, ce va avea loc în perioada 17-30 ianuarie 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player deoarece nu intenţionează să se vaccineze.
"Este o alegere personală de a nu mă vaccina. Este evident că asta aduce neplăceri şi complicaţii în meseria mea. Nici nu ştiu dacă mai este fezabil să fii jucător de tenis astăzi fără să fii vaccinat", a spus el în presa din Franța, cu doar câteva săptămâni înainte de startul competiției de la Melbourne.
Roland Garros
Jannick Sinner e în turul 2 la Roland Garros 2021, după un meci maraton de 5 seturi cu Herbert
31/05/2021 LA 12:52

Pierre-Hugues Herbert, primul tenismen absent de la Australian Open 2022 din cauză că e nevaccinat

Organizatorii Australian Open, dar şi ai turneelor de pregătire ce vor avea loc la Melbourne şi Adelaide, au anunţat că pentru a participa vaccinarea este o condiţie obligatorie, dar în urmă cu o săptămână au propus şi o scutire, permiţând jucătorilor care au trecut prin boală după 31 iulie 2021 să poată participa. Acesta nu este şi cazul lui Herbert. Perechea Nicolas Mahut-Herbert, câştigătoare a Australian Open în 2019 şi învingătoare la Turneul Campionilor de la Torino, nu-şi va apăra şansele la Melbourne.
Novak Djokovic este de asemenea incert pentru primul turneu major al anului viitor, acolo unde este campion en-titre. Craig Tiley, directorul turneului, a transmis că deși numele lui Djokovic se regăsește pe lista de înscrieri, asta nu înseamnă că sârbul chiar va face deplasarea la Melbourne: "Ce a fost publicat este lista generală a participanților, aproape toată lumea e pe listă. Nu este o listă de confirmare a participanților și nu spune cu exactitate cine va fi pe tabloul principal, care va ieși la iveală în câteva săptămâni".
Open 13 Provence
Surprize la Maseille: Stefanos Tsitsipas & Karen Khachanov, eliminați la turneul organizat în Franța
12/03/2021 LA 20:51
Australian Open
Iga Swiatek, discurs de mare campioană, după eliminarea de la Australian Open: "Aștept finala!"
ACUM 10 ORE