Simona Halep se pregătește la Melbourne pentru primul turneu de Grand Slam al anului, acolo unde a ajuns până în finală la ediția din 2018. Câștigător a 7 titluri de Grand Slam, Mats Wilander a vorbit despre șansele pe care campioana noastră le are la Australian Open 2022, dar și despre posibilitatea de a reveni în Top 10 WTA.
În luna august a anului trecut, Simona Halep a ieșit din Top 10, după 373 de săptămâni consecutive, iar anul acesta vrea să revină între primele 10 cele mai bune tenismene ale lumii. Mats Wilander consideră că românca are tot ce-i trebuie pentru a-și îndeplini acest obiectiv și spune că e mult mai ușor să urci în clasament decât să câștigi un titlu major.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Halep, Swiatek și Nadal, în acțiune! Kyrgios-Tsitsipas, meciul zilei
ACUM 3 ORE

Mats Wilander, despre Simona Halep, înainte de Australian Open 2022

"Simona Halep va fi foarte dificil de învins. Nu o să "ucidă" pe nimeni pe teren în materie de putere, dar nu așa a câștigat cele două titluri de Grand Slam pe care le are în palmares. E foarte experimentată, nu e o jucătoare în vârstă, dar are experiență în comparație cu majoritatea adversarelor sale. E adevărat că nu are armele adversarelor sale, dar cred că depinde doar de ea dacă va mai câștiga titluri de Grand Slam. Apare mereu pe teren pregătită să lupte, va fi foarte greu pentru oricine o întâlnește.
Cred că Simona are șanse foarte mari să se lupte pentru cea mai înaltă poziție în clasamentul WTA. Cred că e mult mai simplu să fii sus în clasament decât să câștigi un Grand Slam. Ca să fii pe locurile 1, 2 sau 3 tot ce trebuie să faci e să fii constant. Ca să câștigi un Grand Slam ai nevoie de noroc, ai nevoie să nu întâlnești o jucătoare precum Sabalenka, o tenismenă care lovește foarte puternic. Totuși, cred că încrederea ei crește de fiecare dată când e la un turneu major. Cred că va mai cuceri un titlu de Grand Slam și dacă continuă să joace ca până acum, va reveni în Top 3 WTA", a spus Mats Wilander în exclusivitate pentru eurosport.ro.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
PÂNĂ UNDE AJUNGE SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2022?
Wimbledon
Simona Halep merge la Citi Open de la Washington. Cum este prezentată românca de organizatori
ACUM 4 ORE
Wimbledon
Simona Halep - Magdalena Frech LIVE BLOG, în turul 3 la Wimbledon, în jurul orei 16:30
ACUM 21 ORE