Danielle Collins, ocupanta locului 30 mondial, s-a calificat joi, la Australian Open, în prima sa finală de Grand Slam, după ce a învins-o pe poloneza Iga Swiatek (9 WTA), cu 6-4, 6-1, ea urmând să lupte pentru titlu cu Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA. Danielle Collins (28 ani) a trecut după o oră şi 18 de minute de campioana de la Roland Garros din 2020.
Collins, care are 28 de ani, şi-a făcut un nume când a atins semifinalele la Australian Open în 2019 la prima sa participare. Americanca a servit mai bine şi a dominat-o pe Swiatek la capitolul lovituri direct câştigătoare (27-12), poloneza reuşind un singur break. Tot joi, australianca Ashleigh Barty s-a calificat în premieră în finala turneului Australian Open, după o victorie facilă obţinută în faţa americancei Madison Keys, cu 6-1, 6-3.
Roland Garros
Mesajul Igăi Swiatek după prima victorie de la Roland Garros! Ce a scris pe camera de filmat
23/05/2022 LA 11:44

Iga Swiatek, discurs de mare campioană la Australian Open 2022, după înfrângerea cu Collins

În vârstă de doar 20 de ani, Iga Swiatek a vorbit la conferința de presă despre meciul cu Danielle Collins și a avut un discurs detașat, foarte matur: "M-am pregătit pentru jocul ei agresiv, dar nu cred că am avut vreodată de-a face cu lovituri atât de puternice. Desigur, la antrenament pot și eu să lovesc cu aceeași viteză, dar în meciuri jucătorii nu vor să-și asume astfel de riscuri. Cu toate astea, ea a controlat tot pe teren.
Pentru ea nu reprezintă vreun risc să lovești cu toată puterea. Sunt impresionată și am un mare respect pentru ea. Atinge o performanță grozavă. Sunt foarte curioasă cum va evolua în finală. Cu siguranță o voi urmări și voi învăța. Asta mi-am propus să fac, aștept cu nerăbdare meciul. Nu am acceptat pur și simplu înfrângerea, dar m-am resemnat pentru că ea a avut un meci perfect. S-a întâmplat azi, și mie mi s-a întâmplat în trecut și sper să mi se mai întâmple și în viitor", a spus Iga Swiatek la conferința de presă.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Iga Swiatek, start lansat la Roland Garros! Liderul mondial a cedat doar 2 game-uri cu Tsurenko
23/05/2022 LA 11:20
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13