Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe a comentat meciul Halep – Cornet de la Australian Open 2022: "Dacă Simona face asta, va fi bine"

Irina Aldea

Publicat 25/01/2022 la 03:37 GMT+2

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Românca a dus o luptă incredibilă cu Alize Cornet, dar în final temperaturile extreme și jocul foarte bun al adversarei au fost decisive în soarta partidei.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep, cap de serie numărul 14 la Australian Open, a fost învinsă luni dimineață de Alize Cornet cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, la Melbourne, în optimile de finală ale primului turneu major al anului. Halep (30 ani, 15 WTA) a suferit astfel prima sa înfrângere din acest an, la capătul celui mai solicitant meci, care a durat două ore şi 33 de minute, în condiţii dificile, la o temperatură de 32 grade Celsius.
Simona Halep a încheiat o serie de opt victorii consecutive, care i-a adus, între altele al 23-lea titlu din carieră, la Melbourne Summer Set 1. Pentru sportiva din Franța, care a trecut anterior de Garbine Muguruza, este prima sa calificare în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Ce a spus John McEnroe despre meciul Halep – Cornet, din optimile Australian Open 2022

Câștigător a 7 titluri majore, John McEnroe a vorbit despre meciul Halep – Cornet și a precizat că temperaturile ridicate de la Melbourne au fost decisive: "Am văzut meciul Simonei Halep și e greu de analizat. În primul rând, a fost foarte cald. Asta a contat foarte mult. Lumea uită cât de greu să joci în asemenea condiții. În multe ocazii, ambele jucătoare, în special Simona, s-au aplecat, de parcă ar urma să cadă. A fost incredibil de greu.
Mi-a părut rău că Halep a pierdut, dar m-am bucurat pentru Cornet. A jucat 15 ani fără să ajungă în sferturile unui Grand Slam. Simona va lupta în continuare. Spune că vede lucrurile diferit. Am văzut că a declarat că vrea să se bucure de tenis. A fost în top, a văzut ce presiune și așteptări sunt. În unele momente s-a descurcat în foarte bine, în altele a fost greu. O vedem în unele momente că răstește la cei din echipa ei, pentru a se descărca.
Dacă se poate bucura de meciuri și de competiție și dacă ar face ca Nadal, care joacă fiecare punct de parcă ar fi ultimul, atunci va fi foarte bine. Este o multiplă campioană de Grand Slam, e puternică. Cred că mai poate câștiga un Grand Slam. E posibil. Dacă o va face e altă poveste. A avut o carieră de succes și mereu a luptat", a declarat John McEnroe, potrivit Gazeta Sporturilor.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo