Naomi Osaka a ratat calificarea în optimile Australian Open 2022, fiind eliminată în turul 3 de către Amanda Anisimova, scor 4-6, 6-3, 7-6 (5).

Australian Open 2022: Rezumatul unei partide de colecţie, Naomi Osaka - Amanda Anisimova

După acel meci, Mats Wilander a vorbit despre șansele ca Osaka să-și regăsească cel mai bun tenis al său. Expertul Eurosport a spus că nu o vede pe japoneză în stare să mai câștige vreodată un turneu de Grand Slam și a declarat că fanii ar trebui să nu mai pună presiune asupra ei, amintind de problemele de sănătate mintală de care a vorbit sportiva anul trecut și punctând că importanța tenisului în viața unui jucător poate varia în timp.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 14 ORE
"Nu sunt sigur dacă o vom vedea vreodată pe marea Naomi Osaka câștigând din nou turnee de Grand Slam. Dar cred că este foarte important să ne dăm seama că va fi greu pentru ea. Ar trebui s-o ajutăm prin a nu mai pune atâta presiune asupra ei.
În același timp, sportivii trec prin diferite etape în carierele lor de jucători de tenis. Când vin la început în turneu, iar tenisul este totul. Apoi, dintr-o dată, când trăiesc prima poveste de dragoste, care ajunge să fie mai importantă decât tenisul. Trecem prin astfel de etape", a spus Wilander.
Citește și:

"Nu cred că Osaka de altădată se va mai întoarce"

Mats Wilander a comentat și necesitatea ca Naomi Osaka să-și găsească o sursă bună de motivație. Expertul Eurosport este de părere că fostul lider mondial trebuie să identifice motivul pentru care se află în continuare în circuit și să decidă dacă vrea să se distreze sau să mai și câștige trofee de Grand Slam.
În plus, Wilander a punctat că, din punctul său de vedere, Osaka nu va mai reveni la forma care a consacrat-o, dar că trebuie să-și stabilească noi obiective și să privească înainte.
"Cred că Naomi Osaka va trebui să reevalueze puțin situația, să se întrebe de ce e aici, de ce joacă tenis, dacă îi pasă sau nu, dacă se distrează, dacă încearcă să mai câștige un titlu de Mare Șlem sau dacă nu contează.
Nu cred că ar trebui să ne așteptăm ca Naomi Osaka de altădată să se întoarcă. Trebuie să privească înainte, la fel ca Emma Răducanu, și să spună: 'Bine, am un US Open, uită de asta, acum trec la alte lucruri'", a conchis expertul Eurosport.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
IERI LA 14:51
Roland Garros
Bookmaker-ii nu o pot ignora pe Simona Halep la Roland Garros! Cotele pentru tabloul feminin
14/05/2022 LA 13:57