Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Mi-ar plăcea un duel Emma Răducanu - Simona Halep!" Care sunt avantajele româncei la Australian Open 2022

Bianca Dumitru

Publicat 15/01/2022 la 00:18 GMT+2

Tim Henman a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport.ro despre șansele pe care le are Simona Halep la primul turneu de Grand Slam al anului, dar și despre posibilitatea româncei de a o înfrunta pe Emma Răducanu în turul 3 al Australian Open 2022.

Simona Halep

Credit imagine: Twitter

Simona Halep se pregătește pentru debutul la primul turneu de Grand Slam al anului, acolo unde a ajuns până în finală la ediția din 2018. Tim Henman vorbit despre șansele pe care campioana noastră le are la Australian Open 2022, dar și despre posibilitatea ca Halep să o întâlnească pe Emma Răducanu în turul 3 al competiției de la Melbourne.
Expertul Eurosport a spus că Simona are șanse mari de a se califica în a doua săptămână de la Australian Open, arătându-se încântat de un posibil duel cu Emma Răducanu, care ar putea avea loc în turul 3.
"Simona Halep joacă bine din nou, a câștigat recent la Melbourne, dar mi se pare că în cazul ei s-a vorbit mai mult despre lucruri în afara tenisului. Cred că sunt multe priviri orientate asupra ei și mi-ar plăcea să spun că va ajunge în a doua săptămână la Australian Open.
Are experiență, a mai câștigat trofee de Grand Slam în trecut și mi-ar plăcea să aibă o evoluție bună aici. Dacă nu va avea nicio problemă medicală, nicio accidentare, nu are cum să rateze prezența în a doua săptămână a turneului.
Mi-ar plăcea să văd un duel Emma Răducanu - Simona Halep. Sunt două sportive foarte bune. Emma a avut un 2021 foarte bun, iar acum încearcă să crească și să obțină rezultate din ce în ce mai bune, dar este abia la al treilea Grand Slam din carieră și va avea un meci dificil în primul tur, cu Sloane Stephens.
Mi-ar plăcea să o văd pe Răducanu împotriva lui Halep pentru că asta ar însemna că britanica a câștigat deja două meciuri, așa că îi țin pumnii", a declarat Tim Henman, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Simona Halep le-ar putea înfrunta la Australian Open 2022 pe Emma Răducanu, Garbine Muguruza, Anett Kontaveit, Aryna Sabalenka și Ashleigh Barty sau Naomi Osaka. Henman consideră că românca nu va avea probleme decât în duelurile cu sportive care lovesc mingea cu o putere foarte mare.
"Cred că Halep are un stil de joc solid, este experimentată, e un atlet foarte bun și un competitor foarte puternic, dar poate avea adversare care au o putere mai mare de a lovi mingea. Osaka poate fi un adversar periculos... De asemenea, Barty, care joacă pe teren propriu. Dar cred că frumusețea turneului feminin acum este că sunt foarte multe jucătoare care au șanse, am văzut multe câștigătoare de titluri de Grand Slam, iar asta face turneul captivant", a adăugat expertul Eurosport.
Citește și:

Simona Halep va debuta marți la Australian Open

Simona Halep se află pe a doua jumătate de tablou, astfel că va intra în concurs la Australian Open marți. Românca, locul 15 WTA, va da peste Magdalena Frech, sportiva de pe locul 105 al clasamentului mondial.
Poloneza în vârstă de 24 de ani a disputat până acum 4 meciuri în 2022, câștigând în fața Alanei Parnaby și a lui Oceane Dodin, dar fiind învinsă de Viktoria Kuzmova, în semifinalele Melbourne Summer Set 1, și de Gabriela Ruse, în 16-imile turneului de la Sydney, scor 6-2, 3-6, 6-4.
Duelul dintre Simona Halep, cap de serie nr. 14, și Magdalena Frech din primul tur al Australian Open 2022 va fi a doua confruntare directă dintre cele două sportive. Ele s-au mai întâlnit o singură dată, în 2020, în sferturile de finală ale Open-ului de la Praga, unde Halep s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-0.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo