Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nick Kyrgios, despre posibila absență a lui Novak Djokovic de la Australian Open 2022: "Ar fi un dezastru!"

Irina Aldea

Publicat 29/12/2021 la 13:54 GMT+2

Nick Kyrgios a declarat că ar fi un "dezastru" pentru Australian Open dacă la ediţia din acest an nu va fi prezent niciunul dintre membrii aşa-numitului "Big Three", grupul celor trei mari vedete din tenisul mondial, compus din elveţianul Roger Federer, spaniolul Rafael Nadal şi sârbul Novak Djokovic.

Nick Kyrgios & Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Federer, Nadal şi Djokovic se află la egalitate în privinţa numărului de trofee de Mare Şlem cucerite (20), un record pentru era Open, însă există posibilitatea ca niciunul dintre ei să nu fie prezent la startul următoarei ediţii a competiţiei de la Antipozi, care va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Elveţianul Roger Federer (40 ani) a declarat deja forfait pentru Australian Open 2022, după ce a fost supus mai multor operaţii la genunchi, în timp ce spaniolul Rafael Nadal (35 ani) nu şi-a confirmat deocamdată participarea, fiind în refacere după ce s-a infectat cu COVID-19 la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi.

Kyrgios spune că ar fi un dezastru ca niciunul dintre Djokovic, Federer și Nadal să nu fie prezenți la Australian Open 2022

După ce organizatorii au anunţat că toţi jucătorii şi membri staff-urilor care vor lua partea luna viitoare la competiţia de la Melbourne trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o dispensă medicală acordată de un grup de experţi independenţi, planează suspansul în privinţa prezenţei lui Djokovic la antipozi, în condiţiile în care sârbul a refuzat în mai multe rânduri să confirme dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului.
Sârbul a spus că se opune vaccinării obligatorii, iar Kyrgios a declarat pentru cotidianul The Age că, deşi nu ştie care este situaţia actuală a lui Djokovic, tenisul are nevoie de el pe teren: "Sper că a avut un Crăciun bun şi sper că va putea juca în acest sport cât mai mult timp posibil şi, pentru că m-am exprimat anterior, cred că Federer, Nadal şi Djokovic trebuie să fie prezenţi aici. Dacă toţi trei nu vor fi aici (la Australian Open) va fi dezastru. Este un dezastru absolut pentru fani şi oamenii care se bucură de tenis. Dar, este evident o ocazie bună pentru unii dintre băieţii mai tineri să iasă în evidenţă şi să aibă un impact, dar în ansamblu avem nevoie ca cei trei să facă parte în continuare din acest sport", a spus Kyrgios, scrie Agerpres.
Australian Open 2022 se confruntă cu o serie de retrageri, cele mai importante nume care vor lipsi în luna ianuarie de la Melbourne fiind americanca Serena Williams, candianca Bianca Andreescu, austriacul Dominic Thiem şi elveţianul Stan Wawrinka. Nick Kyrgios (26 ani), favoritul publicului de la Melbourne, nu a mai jucat din lun septembrie, din cauza unei accidentări la genunchi. El va reveni pe teren săptămâna viitoare, cu ocazia turneului ATP 250 de la Melbourne, iar miercuri a primit un wild-card pentru turneul Sydney Tennis Classic (10-15 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo