Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Aflat acum la Park Hotel, un hotel cu o foarte slabă reputație care este destinat refugiaților, Novak Djokovic a avut prima apariție de când a fost interogat și ținut pe aeroport preț de mai bine de 8 ore.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 15 ORE

Novak Djokovic, prima apariție la Melbourne, în hotelul destinat refugiaților

Novak Djokovic a apărut la geamul apartamentului unde a fost trimis împreună cu echipa sa. Sârbul și-a salutat fanii și a format o inimă cu mâinile, mulțumindu-le pentru susținerea de care dau dovadă. La scurt timp după ce a fost adus la Park Hotel, în jurul clădirii s-au strâns fanii sârbului cu steaguri și mesaje împotriva autorităților australiene, semn că liderul mondial din ATP nu este tocmai singur împotriva tuturor.
Fie că va fi deportat, fie că a sa contestație va avea succes și va putea rămâne în Australia, situația de la Antipozi e din ce în ce mai dificilă din punct de vedere pandemic.Australia, țara gazdă a primului turneu major al anului, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID-19, însă varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit ultimei raportări Worldometers, Australia a înregistrat 71,144 de cazuri noi de coronavirus, situație de-a dreptul alarmantă la Antipozi, acolo unde procentajul cetățenilor vaccinați este de peste 95%.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 16 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 18 ORE