Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, trimis de australieni într-un hotel pentru refugiați! Ce urmează pentru sârb la Melbourne

Irina Aldea

Publicat 06/01/2022 la 08:24 GMT+2

Novak Djokovic a fost trimis de australieni la Park Hotel în așteptarea deciziei definitive. Pentru că sârbul a depus contestație privind deportarea, desfășurarea lucrurilor va suferi întârzieri serioase.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Totuși, pentru că Djokovic a decis să depună contestație, australienii nu au avut încotro și l-au trimis la Park Hotel, un hotel cu o foarte slabă reputație care este destinat refugiaților.

Ce urmează să se întâmple cu Novak Djokovic la Melbourne

În acest moment, cererea legală a lui Djokovic de a anula hotărârea privind viza va fi audiată de Curtea Federală din Melbourne. Inițial, procesul trebuia să înceapă la ora 7, ora României, dar totul a fost amânat. Mai multe surse din presa de la Antipozi scriu că Djokovic nu va părăsi Australia în această seară, din cauza procesului de contestație, dar și din cauza faptului că interogarea a durat foarte mult.
Mai mult, se pare că deși va fi cel mai probabil alungat din țară, Djokovic va putea solicita o nouă viză, în condițiile în care scutirea medicală pe care a primit-o inițial nu este respinsă din nou de australieni. Autoritățile de la Antipozi au respins această cerere la sosirea sârbului în Australia, presiunea din mediul public fiind mult prea mare. Este totuși puțin probabil ca Djokovic să mai încerce să revină în Australia odată ce va fi plecat, dacă a sa contestație nu va avea succes.

Novak Djokovic, susținut la Melbourne de sârbii din Australia

La scurt timp după ce a fost adus la Park Hotel, în jurul clădirii s-au strâns fanii sârbului cu steaguri și mesaje împotriva autorităților australiene, semn că liderul mondial din ATP nu este tocmai singur împotriva tuturor. Fie că va fi deportat, fie că a sa contestație va avea succes și va putea rămâne în Australia, situația de la Antipozi e din ce în ce mai dificilă din punct de vedere pandemic.
Australia, țara gazdă a primului turneu major al anului, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID-19, însă varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit ultimei raportări Worldometers, Australia a înregistrat 71,144 de cazuri noi de coronavirus, situație de-a dreptul alarmantă la Antipozi, acolo unde procentajul cetățenilor vaccinați este de peste 95%.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo