Novak Djokovic își ține fanii în suspans privind participarea sa la Australian Open. Câteva dintre cele mai recente indicii arată că liderul mondial își va apăra titlul de la Antipozi, el figurând deja pe lista participanților. Deși au apărut câteva zvonuri potrivit cărora organizatorii le vor permite și nevaccinaților să participe, însă australienii refuză această informație.
În acest moment, australienii au transmis că sunt necesare două doze de vaccin pentru a participa la Melbourne, iar Djokovic apare pe lista de înscriere. Acest lucru nu înseamnă neapărat că este vaccinat. Directorul turneului, Craig Tiley, a explicat că proape toată lumea e pe listă și că nu e vorba despreo listă de confirmare a participanților și nu spune cu exactitate cine va fi pe tabloul principal.
Australian Open
"Djokovic a primit o veste uriașă!". Anunțul de ultimă oră făcut de presa sârbă. Ce au descoperit
ACUM O ORĂ

Novak Djokovic, incertitudini mari înainte de Australian Open 2022

O avalanșă de reacții a pornit în Australia, așa că senatorul statului australian Tasmania, Jackie Lemby, a comentat unele speculații din media potrivit cărora Novak încearcă să folosească o "portiță" în regulament, care nu a fost confirmată nicăieri, aceea prin care ar putea obține o scutire medicală: "Nu știu de unde vine povestea aceasta despre scăparea de regulament. Ești vaccinat cu două doze sau nu participi. E atât de simplu! Dacă nu ești vaccinat, ca majoritatea australienilor, nu-mi pasă deloc dacă ești numărul unu în lume sau nu", a spus politicianul în emisiunea "Nine" TV.
Și Craig Tyley a respins opțiunea ca Djokovic să obțină o scutire medicală: "Ca să fie clar pentru toată lumea, nimeni nu poate juca la Australian Open dacă nu este vaccinat. Nu există așa ceva. Fie o doză dublă de vaccin, fie una de la Johnson & Johnson, care este, de asemenea, aprobată. Singura opțiune în afară de vaccinare este să concurezi dacă ai primit o justificare pentru o scutire medicală de la autoritățile australiene. Am văzut reportaje în unele surse mass-media. Până acum, nu au existat excepții medicale aprobate", a spus directorul Australian Open.
Tenis
Novak Djokovic, criticat de un fost campion la Australian Open! "Nu ar fi trebuit să vină aici"
ACUM 2 ORE
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
IERI LA 06:50