Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premierul Australiei, mesaj tranșant pentru Novak Djokovic: "Domnule, regulile sunt pentru toți!"

Irina Aldea

Publicat 06/01/2022 la 06:55 GMT+2

Novak Djokovic nu va putea participa anul acesta la Australian Open, după ce australienii i-au cerut să plece de urgență de la Antipozi joi. Premierul australian Soctt Morrison a avut un mesaj tranșant pentru sârb, după ce acesta din urmă a aflat că nu va putea intra în țară.

Novak Djokovic à melbourne en 2021.

Credit imagine: Imago

Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore de la aterizare, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Premierul australian Scott Morrison a avut un mesaj tranșant pentru sârb, la puțin timp după ce Nole a aflat că nu va putea participa la primul turneu major de la Antipozi.

Novak Djokovic, "interzis" în Australia pentru că nu e vaccinat anti-COVID-19

Prim-ministrul Scott Morrison spune că în cazul lui Novak Djokovic și decizia Forțelor de Frontieră Australiane de a respinge intrarea sa în Australia, "regula e regulă... nu există cazuri speciale": "Este ceea ce am spus și ieri, aceasta este politica de aici, politicile noastre mai puternice de protecție a frontierei, și în special în legătură cu pandemia.
Asta asigură că Australia are una dintre cele mai scăzute rate de îmbolnăvire cu COVID din întreaga lume. Am fost una dintre primele țări care au luat decizia de a închide granița la început. Am fost criticați atunci, dar a fost decizia corectă și am menținut acele controale importante la frontieră pe toată perioada pandemiei", a spus Morrison.
Melbourne, gazda primului turneu major al anului, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID-19, însă varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit ultimei raportări Worldometers, Australia a înregistrat 71,144 de cazuri noi de coronavirus, situație de-a dreptul alarmantă la Antipozi.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo