Rafa Nadal a jucat în week-end-ul trecut la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi. Evenimentul a marcat revenirea ibericului pe teren după o pauză de mai bine de 4 luni și chiar dacă nu a câștigat vreun meci, impresia lăsată denotă că problemele fizice au fost lăsate în urmă.
Nadal a pierdut primul meci din Emirate contra lui Andy Murray, în 2 seturi, iar apoi a cedat și în disputa pentru locul 3 în fața lui Denis Shapovalov, meci în care a câștigat un set, dar a fost învins în super tie-break.
"El Matador" a rezistat la o intensitate ridicată în cele două partide, dar la finalul competiției a făcut câteva declarații îngrijorătoare pentru fanii săi.
Australian Open
Australian Open Live Blog | Set decisiv în Berrettini - Monfils. Nadal și Barty, în semifinale
ACUM 37 MINUTE
Citește și:

Rafa Nadal nu e sigur că va putea juca la Australian Open

Rafa a dat de înțeles că participarea sa la Australian Open este încă sub semnul întrebării, nefiind convins că fizicul său îi va permite să joace la un turneu de o asmenea anevergură peste numai o lună.
"Ideea este să merg la Australian Open și să dau tot ce pot. Dar, ca să fiu 100 % sincer, nu pot garanta asta. Trebuie să vorbesc cu echipa mea. Au trecut mai bine de 4 luni de la ultimul meci oficial. Lucrurile sunt dificile și accept asta. Am putut să concurez în ambele meciuri și chiar am avut șansele mele, așa că dacă privim în perspectivă, este un lucru foarte pozitiv", a spus Nadal, citat de Daily Mail.
Nadal a avut o primă parte a anului 2021 decentă, câștigând turneele de la Barcelona și Roma și ajungând în semifinale la Roland Garros. Ulterior au apărut probleme fizice, care nu i-au permis joace în sezonul de iarbă și l-a obligat să sară și peste Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Ultimul turneu la care a participat ibericul în 2021 a fost cel de la Washington, unde a pierdut în optimi contra lui Lloyd Harris. În urma declarațiilor de după demonstrativul de la Abu Dhabi, rămâne de văzut dacă Nadal va călători în Australia sau își va amâna revenirea în turneele oficiale până în luna februarie a anului viitor.
Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2022, va avea loc în perioada 17-31 ianuarie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Australian Open
Lecţia gratuită predată de marele Nadal lui Shapovalov. Cum a răspuns la atacurile canadianului
ACUM 2 ORE
Tenis
Decizie istorică la Australian Open. Ce tricouri au voie să poarte fanii prezenţi în tribune
ACUM 3 ORE