Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Rafael Nadal, care a obținut mai devreme calificarea în sferturi la turneul de la Melbourne, a comentat situația marelui său rival.
Roland Garros
Novak Djokovic, dărâmat de ceea ce a trăit în Australia! "95% nu și-ar fi revenit niciodată"
ACUM 2 ORE

Rafa Nadal a vorbit despre situația lui Novak Djokovic la Melbourne

"Îmi pare rău pentru el într-un fel, dar lumea a suferit destul. Vaccinează-te. Dacă voia, ar fi jucat aici în Australia fără probleme. Își ia propria decizie, toată lumea e liberă să decidă pentru sine, dar apoi există câteva consecințe, nu?", a spus Rafael Nadal la conferința de presă de după victoria obținută în fața lituanianului Ricardas Berankis.
Australia, țara gazdă a primului turneu major al anului, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID-19, însă varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit ultimei raportări Worldometers, Australia a înregistrat 71,144 de cazuri noi de coronavirus, situație de-a dreptul alarmantă la Antipozi, acolo unde procentajul cetățenilor vaccinați este de peste 95%.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
IERI LA 09:29