Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal nu-l menajează pe Novak Djokovic, după ce sârbul a fost "interzis" în Australia: "Lumea a suferit destul!"

Irina Aldea

Actualizat 06/01/2022 la 08:57 GMT+2

Novak Djokovic nu va participa cel mai probabil anul acesta la Australian Open, după ce australienii i-au cerut să plece de urgență de la Antipozi. Rafael Nadal, prezent la Melbourne de săptămâna trecută, a comentat situația celui mai mare rival al său.

Rafael Nadal & Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Rafael Nadal, care a obținut mai devreme calificarea în sferturi la turneul de la Melbourne, a comentat situația marelui său rival.

Rafa Nadal a vorbit despre situația lui Novak Djokovic la Melbourne

"Îmi pare rău pentru el într-un fel, dar lumea a suferit destul. Vaccinează-te. Dacă voia, ar fi jucat aici în Australia fără probleme. Își ia propria decizie, toată lumea e liberă să decidă pentru sine, dar apoi există câteva consecințe, nu?", a spus Rafael Nadal la conferința de presă de după victoria obținută în fața lituanianului Ricardas Berankis.
Australia, țara gazdă a primului turneu major al anului, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID-19, însă varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit ultimei raportări Worldometers, Australia a înregistrat 71,144 de cazuri noi de coronavirus, situație de-a dreptul alarmantă la Antipozi, acolo unde procentajul cetățenilor vaccinați este de peste 95%.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo