Renata Voracova a fost o victimă colaterală în Australia. Deși pătrunsese fără probleme în Melborune, statul australian a conștientizat că ar putea avea probleme la proces, în contextul în care nu a judecat uniform toate derogările primite de jucătorii care urmau să participe la "openul vesel". Ca atare, viza i-a fost anulată și a fost transportată de urgență în același hotel pentru imigranți ca Novak Djokovic, înainte de a fi deportată.
Jucătoarea de tenis din Cehia, în vârstă de 38 de ani, a jucat chiar într-un turneu de pregătire la Melbourne, înainte ca statul să considere că îi trebuie anulată viza. Fără avea forța financiară a lui Djokovic, Voracova s-a văzut nevoită să se supună deciziilor și nu a putut să își caute dreptatea. Acum, după ce Djokovic a avut câștig de cauză, cehoaica spune că se simte fericită pentru Nole și precizează că va cere despăgubiri de la Tennis Australia.
Tenis
"Ca la închisoare!" Voracova, mărturii incredibile din Australia, din hotelul în care e și Djokovic
08/01/2022 LA 04:58

Renata Voracova, sportiva expulzată din Australia, cere despăgubiri de la Tennis Australia

"Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, antrenamente pentru Grand Slam, posibilul premiu în bani. Sper că Tennis Australia îşi asumă şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale", a declarat Voracova, care a recunoscut că este afectată de această situaţie.
"Nu mă gândesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc, înca nu l-am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis, a fost prea mult", a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Un jucător de top, acuzat că a participat la AO pe baza unui certificat Covid fals! Reacția acestuia
18/02/2022 LA 09:31
Australian Open
Efectele turneului de Grand Slam de la Australian Open în ierarhia mondială WTA
29/01/2022 LA 12:07