În vârstă de 37 de ani, Sam Stosur își va încheia cariera în circuitul de simplu chiar la ea acasă. Aceasta a primit un wildcard pentru a participa pentru a 20-a oară la Australian Open. Dacă de la simplu se va retrage după Australian Open, Stosur va continua să joace la dublu până la finalul sezonului.
"Sunt nerăbdătoare și foarte recunoscătoare să joc în a 20-a mea ediție de Australian Open în câteva săptămâni. Un uriaș mulțumesc către Tennis Australia pentru că mi s-a dat oportunitatea de a îmi încheia cariera de simplu la turneul de Grand Slam de la mine de acasă.
Australian Open
Un jucător de top, acuzat că a participat la AO pe baza unui certificat Covid fals! Reacția acestuia
18/02/2022 LA 09:31
Înseamnă enorm pentru mine să pot încheia în fața familiei, prietenilor și a fanilor australieni, care au fost alături de mine la bine și la greu. Sunt sigură că sentimentele vor fi mixte, dar nu aș vrea să se întâmple în alt mod, deoarece am crezut întotdeauna că mă voi retrage în Australia.
Cu toate acestea, plănuiesc să joc până la finalul anului dublu, dar acesta va fi un prim capitol pe care îl voi încheia anul acesta", a scris Sam Stosur pe contul său de instagram.

Stosur are un titlu de Grand Slam la simplu

Sam Stosur a câștigat primul și singurul său turneu de Grand Slam în 2011, la US Open. Ea a învins-o în finala de la Flushing Meadows pe Serena Williams fără drept de apel, scor 6-2, 6-3, în ceea ce a fost, cu siguranță, cea mai bună partidă a carierei sale.
https://i.eurosport.com/2011/09/12/758650.jpg
Pe lângă titlul obținut la US Open, Stosur mai are în palmares și o finală la Roland Garros, disputată în 2010, atunci când a fost învinsă de italianca Francesca Schiavone.
În ceea ce privește proba de dublu, Stosur a câștigat 7 turnee de Grand Slam, reușind să câștige titlul în toate turneele, cu excepția celui de la Wimbledon, acolo unde a pierdut trei finale. Din cele 7 turnee câștigate, 3 sunt în proba de dublu mixt.
Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie 2022 și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport.
Australian Open
Efectele turneului de Grand Slam de la Australian Open în ierarhia mondială WTA
29/01/2022 LA 12:07
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Zi istorică pentru gazde, cu două titluri
28/01/2022 LA 18:36