Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zâmbetul ei a spus tot! Cum au reacționat oficialii WTA și Australian Open după victoria Soranei Cîrstea

Bianca Dumitru

Publicat 22/01/2022 la 15:26 GMT+2

Sorana Cîrstea a obținut o victorie importantă astăzi în turul 3 al Australian Open, calificându-se în optimile competiției pentru a doua oară în carieră. După succesul în fața Anastasiei Pavlyuchenkova, românca a fost lăudată de oficialii WTA și ai Grand Slam-ului de la Melbourne.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea s-a calificat astăzi în optimile de finală ale Australian Open 2022 pentru a doua oară în carieră. Românca de pe locul 38 WTA a obținut o victorie superbă în fața numărului 11 mondial, Anastasia Pavlyuchenkova, pe care a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-2, într-o oră și 43 de minute de joc.
După meci, cei de la WTA au scris că Sorana Cîrstea a trecut în optimile primului turneu de Grand Slam din acest an fără griji, punctând că românca a eliminat-o pe favorita numărul 10 a competiției.
În plus, organizatorii Australian Open au notat că zâmbetul Soranei Cîrstea de la finalul meciului a spus totul despre ceea ce înseamnă această victorie pentru ea.
Citește și:

Sorana Cîrstea: "Nu este numai despre forehand și backhand"

La interviul de pe teren de la finalul partidei, Sorana Cîrstea a ținut să le mulțumească spectatorilor prezenți pe cea mai mare arenă a complexului de la Melbourne la ora târzie la care s-a disputat meciul său. Aflată la a 14-a participare la Melbourne, sportiva a mărturisit că nu s-a gândit că va ajunge din nou în optimi.
"Am simțit că tribunele au fost pline în această seară, vă mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru faptul că ați rămas până la această oră târzie. Nu am idee cât este ceasul, dar știu că e aproape miezul nopții și apreciez susținerea voastră și faptul că v-ați petrecut sâmbăta urmărind ceva tenis.
Mă bucur să revin în optimi, nu sunt foarte bună la statistici, nu știam când am ajuns ultima oară în turul 4 aici. Ca jucător de tenis nu te gândești prea mult la acest lucru și încerci să nu îți pese. În seara aceasta am încercat să mă concentrez pe mine.
Cu Pavlyuchenkova mă cunosc de când aveam 14 ani. E foarte mult timp, trebuie să ai grijă, să joci puțin șah, pentru că ne cunoaștem foarte bine jocul. Trebuie să fii inteligentă. Nu este numai despre forehand și backhand, este vorba și despre minte.
În această seară sunt foarte recunoscătoare pentru că am reușit să câștig acest meci pentru că este o adversară foarte dificilă. Vă mulțumesc, din nou, pentru susținere", a declarat Sorana Cîrstea la finalul partidei.
În optimi, românca o va înfrunta pe Iga Swiatek, într-un meci care va avea loc luni, de la o oră care va fi anunțată mâine.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo