E greu de crezut că după 52 de meciuri între doi jucători, cineva poate să spună că următorul va fi cel mai așteptat și important dintre toate. De data asta însă, lucrurile par să stea exact așa, fiindcă în finala masculină de la Australian Open de duminică nu se vor înfrunta numai Novak Djokovic și Rafael Nadal – cei mai buni jucători din lume la ora actuală. Se vor înfrunta niște versiuni aproape de perfecțiune ale lor. Jucători care au părut de-a lungul turneului și în special în fazele superioare să joace cum n-au mai făcut-o vreodată. Această bătălie între doi coloși ai erei noastre nu trebuie ratată.
Cu 31 de succese de Mare Șlem în palmaresul comun, cei doi nu au nevoie de nicio introducere. Rivalitatea dintre ei este una dintre cele mai impresionante din istorie, iar Djokovic conduce cu 27-25 după primele 52 de episoade ale ei. Duminică va avea loc al 53-lea, unul care va decide dacă sârbul va deveni cel mai titrat jucător de la Australian Open, câștigând al 7-lea său titlu aici, sau dacă Nadal va reuși să-și continue formidabila revenire marcând-o cu al doilea său trofeu la Melbourne.
Parcursul fiecăruia dintre ei până în finală a fost imaculat, iar timpul petrecut pe teren redus aproape la minimum, astfel încât și forma fizică a lor este la un nivel foarte ridicat. Nadal nu a cedat nici măcar un set în acest turneu, Tomas Berdych fiind cel mai aproape de a reuși să câștige un act în turul al patrulea. Tinerii Alex de Minaur, Frances Tiafoe și Stefanos Tsitsipas – ultimul, aflându-se la capătul unui turneu remarcabil – au primit o lecție de tenis de la unul dintre reprezentanții acestei „vechi gărzi” care nu vrea să dispară, spre bucuria multor fani ai tenisului. La rândul său, Djokovic a impresionat în special în ultimele meciuri, învingându-l pe Lucas Pouille într-o manieră atât de categorică încât ai crede că meciul a fost de tur întâi, nu de semifinală de Șlem.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 8 MINUTE
În mod remarcabil, Nadal și Djokovic s-au mai întâlnit o singură dată la Australian Open până acum, dar acel meci va rămâne veșnic în istoria fanilor tenisului. În finala din 2012, cei doi au stat pe teren 5 ore și 53 de minute, având nevoie de scaune pentru a-și reveni în timpul ceremoniei de premiere. Djokovic a câștigat trofeul, dar rezultatul a putut fi trecut pe plan secund după spectacolul oferit. Toate indiciile arată că duminică vom avea parte de altă confruntare de zile mari, iar judecând după ultimul meci direct, câștigat de Djokovic cu 10-8 în setul decisiv al semifinalelor de la Wimbledon anul trecut, nu trebuie decât să ne relaxăm și să admirăm acești doi mari sportivi.
Pe Rod Laver Arena nu numai că se vor întâlni cei mai mari doi jucători ai generației lor, dar se vor întâlni într-o formă de zile mari, ca într-o ciocnire a unor forțe de neoprit. Din păcate sau din fericire, când se va trage linie, doar unul dintre ei va putea ridica trofeul învingătorului deasupra capului.
https://i.eurosport.com/2019/01/26/2510164.png
Australian Open
Asleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 10 MINUTE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM O ORĂ