Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andy Murray va evolua la primul turneu de Grand Slam din 2020, Australian Open

Irina Aldea

Publicat 08/10/2019 la 13:05 GMT+3

Este oficial! Andy Murray va evolua la primul turneu de Grand Slam din 2020, Australian Open, turneu care va fi transmis în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.

Andy Murray has not played since his shock fourth-round defeat at the Australian Open

Credit imagine: PA Sport

Andy Murray, fostul lider mondial din ATP, va reveni în proba de simplu în cadrul turneelor de Grand Slam de când a suferit intervenția chirurgicală la șold. Murray, în vârstă de 32 de ani, a ajuns în finala competiției de la Melbourne de cinci ori în întreaga carieră (2010, 2011, 2013, 2015, 2016). Anul trecut, el a fost eliminat chiar în primul tur de către Roberto Bautista Agut, scor 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2, iar la conferința de presă de dinaintea debutului a mărturisit că acela este probabil ultimul lui turneu major în circuit.
După ediția din 2019 a Australian Open, Murray a fost operat la șold, iar în luna iunie a revenit în circuit la Queen’s Club, acolo unde a cucerit marele trofeu în proba de dublu alături de colegul lui, Feliciano Lopez. Organizatorii australieni ai primului celui mai mare turneu din sezon au dezvăluit marți pe Twitter că Andy Murray va reveni la Melbourne, menționând de asemenea că britanicul va beneficia de capul de serie numărul 2.

Andy Murray, dornic să revină în elita tenisului mondial

Andy a continuat să joace în proba de dublu și să intre ușor ușor în ritmul competiției. El a participat la Wimbledon și în proba de dublu mixt, alături de Serena Williams. Murray a revenit și în proba de simplu odată cu startul turneului organizat la Cincinnati. De asemenea, cel mai bun rezultat obținut de la revenire s-a întâmplat la Beijing, săptămâna trecută. El a cedat în sferturile de finală în fața celui care avea să câștige marele trofeu, Dominic Thiem.
La Shanghai, Andy, 289 ATP, s-a impus în primul tur în fața argentinianului Juan Ignacio Londero, locul 56 ATP. În turul al doilea, britanicul se va duela cu italianul Fabio Fognini, ocupantul locului 12 în clasamentul ATP. Ediția din 2020 de la Australian Open va avea loc în perioada 20 ianuarie - 2 februarie. Campionul en-titre este Novak Djokovic, care l-a învins în finala din 2019 pe Rafael Nadal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo