Getty Images

Dominic Thiem, despre finala cu Novak Djokovic la AO: "Mereu întâlnesc regii acestor turnee"

Dominic Thiem, despre finala cu Novak Djokovic la AO: "Mereu întâlnesc regii acestor turnee"

31/01/2020 la 14:47Actualizare 31/01/2020 la 14:58

Dominic Thiem s-a calificat în premieră în finala primului turneu de Grand Slam al anului și a vorbit despre meciul din ultimul act.

Înainte de accderea în fianla din 2020, Thiem nu mai trecuse niciodată de optimi la Melbourne. În palmaresul său figurează două finale jucate la Roland Garros, în 2018 şi 2019, ambele pierdute în faţa lui Rafael Nadal. Marele campion sârb conduce cu 6-4 în întâlnirile directe cu Thiem.

Dominic Thiem, despre finala cu Novak Djokovic

"A fost un meci ireal, atât de dur, atât de aproape, Zverev a servit foarte bine, a avut un procentaj atât de bun pe primul serviciu. Nu e ușor, am luptat atât de tare contra lui Rafa, el e cel mai intens adversar din circuit, nu a fost ușor să mă recuperez. Am avut probleme în primul set, a fost multă adrenalină. Experiența a contat. Alex are 22 de ani, așa că are tot timpul din lume. În semifinale, nivelul oricărui jucător este foarte sus. M-am simțit ca în Austria la schi. Am făcut tot ce am putut când Zverev a avut șansele lui. Încerc să am răbdare. Este de necrezut, am fost de două ori în finala de la Roland Garros și l-am întâlnit acolo pe Rafa, acum îl întâlnesc pe Novak, el a câștigat șapte titluri aici, așa că întâlnesc mereu regii acestor turnee. De abia aștept meciul."

Dacă va câştiga finala Australian Open, Novak Djokovic va urca pe prima poziţie ATP, în locul lui Nadal. Dacă Thiem se va impune, el va urca pe poziţia a treia ATP, în locul elveţianului Roger Federer.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.