Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federer și Nadal, denumiți "egoiști" de un rival din circuit: "Se gândesc doar la ei"

Irina Aldea

Actualizat 15/01/2020 la 21:13 GMT+2

Brayden Schnur este de părere că Roger Federer și Rafael Nadal sunt egoiști pentru faptul că nu protestează împotriva deciziilor organizatorilor de la Australian Open.

Federer

Credit imagine: Getty Images

Canadianul Brayden Schnur, ocupantul locului 103 ATP, i-a denumit pe Roger Federer și Rafael Nadal egoiști pentru faptul că cei doi tenismeni legendari nu au ieșit public să protesteze împotriva organizatorilor turneului de la Melbourne, care vor ca toate partidele din calificări să se joace, în ciuda condițiilor dificile.
Schnur este al treilea cap de serie în calificările de la Australian Open și i-a criticat pe organizatorii turneului de la Antipozi după victoria din primul tur în fața austriacului Sebastian Ofner. Partida dintre Schnur și Ofner s-a încheiat după mai bine de două ore de joc în aerul irespirabil din Melbourne. Canadianul spune că este nevoie de numele mari pentru ca organizatorii să gestioneze situația diferit.

Brayden Schnur, discurs critic la adresa lui Federer și a lui Nadal

"Trebuie să vină de la tipii din top – Roger și Rafa sunt puțin cam egoiști pentru că se gândesc doar la ei. Sunt aproape de sfârșitul carierei lor și se gândesc doar la moștenirea pe care o lasă, nu se gândesc la sport în sine, să facă ceva bun pentru tenis – tipii ăștia trebuie să pună piciorul în prag. Îți simți gâtul uscat, e 100% anormal și jucătorii care au astm au un uriaș dezavantaj în acest condiții. De aceea e nevoie ca jucătorii să fie uniți și să ia o decizie pentru ei înșiși pentru că este foarte nesănătos să joci în asemenea aer. Nu-i vezi pe cei mai buni fotbaliști sau jucători de golf să facă așa ceva – dacă ceva e în neregulă, atunci amână jocul și în Melburne tot ce fac ei e să ne arunce pe teren să jucăm pentru că suntem doar niște jucători care trebuie să joace în calificări", a spus Schnur la Melbourne.
Cel mai titrat jucător de tenis de la Australian Open, Novak Djokovic, este de părere că organizatorii Australian Open ar trebui să ia în considerare amânarea primului turneu de Grand Slam al anului: "Dacă se ajunge la condiţii care afectează sănătatea jucătorilor, cred că trebuie să se ia în considerare amânarea Australian Open" (prevăzut în perioada 20 ianuarie - 2 februarie), a spus Djokovic.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo