Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea lui Nick Kyrgios – rebelul din circuitul masculin de tenis

Irina Aldea

Actualizat 26/01/2020 la 19:33 GMT+2

Nick Kyrgios s-a calificat în optimile de finală la Australian Open, acolo unde-l va întâlni pe Rafael Nadal, iar acesta este un bun prilej pentru a ne documenta în privința rebelului australian din circuitul masculin de tenis.

Kyrgios

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 24 de ani, Nick Kyrgios este cunoscut în circuitul masculin de tenis în primul rând pentru derapajele comportamentale, atât de pe teren, cât și din afara lui, dar și pentru spectacolul unic pe care-l face atunci își dorește să-și surprindă adversarii, lucru pe care-l face destul de des. Kyrgios s-a evidențiat la cel mai înalt nivel și pentru faptul că le-a administrat câteva înfrângeri dureroase unora dintre cei mai mari tenismeni din istorie – Rafael Nadal (3-4) și Novak Djokovic (2-0).
Kyrgios reprezintă Australia, asta în ciuda faptului că mama lui este din Malaezia, iar tatăl din Grecia. Rebelul Kyrgios, născut la Canberra, în Australia, a mărturisit la începutul carierei lui că deși iubea foarte mult să joace baschet, s-a ales cu tenisul, sport la care se descurcă admirabil.
Kyrgios

Disputa Nick Kyrgios – Nadal & Djokovic

Australianul de pe locul 26 ATP a afirmat că Roger Federer este idolul lui. Pe vremea când Nick făcea primii pași pe terenul de tenis, la vârsta de șase ani, marele campion elvețian era jucător profesionist de tenis deja de trei ani. Australianul nu se ascunde sub nicio formă în declarații și a spus adesea lucrurilor pe nume.Pe lângă declarațiile de renume oferite de Kyrgios se regăsesc câteva afirmații controversate la adresa marilor campioni Rafael Nadal și Novak Djokovic.
Kyrgios, despre Nadal - "Când câştigă, este în regulă. Nu spune nimic rău, apreciază calităţile adversarului. Însă după ce l-am bătut, a spus ceva de genul: ‘Nu are respect pentru mine, pentru fanii mei şi pentru joc’. Nu este o imagine bună pentru tine. Iar apoi unchiul său Toni a apărut şi a spus: ‘Nu este educat’. Iar eu: ‘Frate, am studiat 12 ani, idiotule! Sunt foarte educat. Înţeleg că eşti supărat pentru că ţi-am bătut din nou familia".
Kyrgios
"De ce să-mi cer scuze lui Rafa? Da, am vrut să-l lovesc în piept! La câte Grand Slamuri a câştigat şi câţi bani are în cont, nu poate încasa o lovitură în piept?!”.
Kyrgios, despre Djokovic - "Simt că are o obsesie bolnavă de a dori să fie plăcut. Vrea să fie ca Roger. Simt că vrea atât de mult să fie plăcut încât nu îl suport".
Kyrgios, despre Federer, Nadal și Djokovic - "Nu ştiu cât respect le acordă ceilalţi, dar eu n-am de gând să respect pe cineva doar pentru că poate trimite o minge peste fileu. Nu este suficient pentru mine pentru a-i respecta. De ce să fac asta? Au deja un avantaj deoarece sunt programaţi mereu pe cele mai bune arene, în cele mai bune condiţii, şi nu ştiu de ce i-aş mai respecta şi eu. Evident că ce fac pentru acest sport este uriaş, inspiră milioane de oameni pe acest glob, dar eu sunt pe teren ca rival şi nu încerc să le fiu prieten".
"De ce să-mi cer scuze lui Rafa? Da, am vrut să-l lovesc în piept! La câte Grand Slamuri a câştigat şi câţi bani are în cont, nu poate încasa o lovitură în piept?!”.

Kyrgios, amendat și trimis la psiholog pentru ieșirile nervoase de pe teren

Nick Kyrgios, poreclit la un moment dat teama arbitrilor”, a avut în ultimii doi ani nenumărate ieșiri nervoase pe terenul de tenis, de câteva ori încheiate cu scandaluri monstru. În 2019, australianul a primit numeroase amende și a fost suspendat în luna octombrie pentru „conduită contrară integrităţii jocului”, sancţiunea urmând să expire la 15 ianuarie 2019.
Kyrgios
Federaţia i-a impus lui Kyrgios, de asemenea, să aibă alături un psiholog la fiecare turneu unde va juca şi să consulte obligatoriu un expert în managementul comportamental. Rebelul circuitului masculin a fost de asemenea amendat de mai multe ori pentru evoluții lipsite de efort.

Nick Kyrgios și dezvăluirea părții sensibile

Odată cu incendiile devastatoare de vegetație din Australia, Nick Kyrgios și-a arătat și partea sensibilă. Australianul a izbucnit în plâns pe terenul de tenis și a organizat diferite evenimente de caritate pentru ajutorarea victimelor incendiilor. Australianul a promis că va dona 200 de dolari pentru fiecare as pe care-l servește la turneele din țara natală.
Kyrgios
"Nu-mi pasă de laude, avem puterea să facem ceva. Casa mea este la Canberra și ne confrutăm cu aer toxic, este foarte trist. Este greu, îmi cer scuze. Ni se întâmplă asta tuturor, famiilor, pompierilor, animalelor, toată lumea pierde case, familii, este real, este mai presus decât tenisul", a spus Kyrgios la începutul sezonului competițional.

Nick Kyrgios, la Australian Open

Nick Kyrgios este ultimul jucător calificat în optimile de la Australian Open, după ce a trecut de Karen Khachanov în urma unei confruntări foarte echilibrate. Australianul a ratat câte o minge de meci în seturile trei și patru, a salvat una în tiebreak-ul setului decisiv (pe serviciul rusului) și s-a impus cu 6-2, 7-6(7), (6),6-7, (7)6-7, 7-6(8) și îl va întâlni în runda următoare pe Rafael Nadal, un duel de neratat. Meciul dintre Nadal și Kyrgios va avea loc luni, pe 27 ianuarie, de la ora 10, ora României, și va fi transmis în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
  • Cel mai bun rezultat la AO: Sferturi de finală în 2015
  • Cea mai bună clasare a carierei: locul 13 ATP (24 octombrie 2016)
  • Titluri câștigate în carieră: 6
  • Recordul întâlnirilor cu Roger Federer: 1-7
  • Recordul întâlnirilor cu Rafael Nadal: 3-4
  • Recordul întâlnirilor cu Novak Djokovic: 2-0
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo