Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021 | Cine este omul cheie din spatele succesului recent al lui Novak Djokovic

Irina Aldea

Actualizat 21/02/2021 la 13:11 GMT+2

În timp ce toate privirile sunt ațintite către succesul cu numărul 9 al lui Novak Djokovic la Australian Open, în umbră stă un om cheie care a făcut posibilă șederea prelungită a sârbului la Melbourne. Numele lui este Ulises Badio, omul care se asigură că Nole intră pe teren întotdeauna pregătit fizic pentru orice test ar urma.

Ulises Badio, fizioterapeutul din echipa lui Novak Djokovic

Credit imagine: Instagram

"Uli se dedică întru totul carierei mele și mie, are întotdeauna grijă de forma mea fizică. Este un profesionist și un om extrem de dedicat în tot ceea ce face. Pentru ultimele șase sau șapte zile, Uli a muncit non-stop și s-a asigurat că nu-mi lipsește nimic. Din toată inima îi mulțumesc pentru asta", a mărturisit Nole la Melbourne, care a avut de înfruntat dureri abdominale serioase. La un moment dat, pe durata Australian Open, s-a vehiculat că Nole ar fi suferit chiar o ruptură abdominală, dar acest verdict a fost, din fericire, infirmat, iar liderul mondial din ATP a continuat să joace pentru a avea o șansă la al 9-lea titlu la Melbourne.
Australian Open - UNIBET
Ulises Badio este fizioterapeutul lui Novak Djokovic, omul cheie din echipa sârbului care are "mâini magice", după cum chiar Nole mărturisește. Datorită lui Uli, Novak Djokovic a obținut calificarea în finală și are acum șansa să lupte pentru titlul major cu numărul 18. Cine e de fapt Ulises Badio? Uli, așa cum îi spune Djokovic, este un argentinian care a absolvit kinesiologia și fizioterapia, practică terapia manuală și chiropractică, precum și acupunctura și medicina chineză, practici îmbrățișate de liderul mondial din ATP. Djokovic vorbește adesea despre această abordare a îngrijirii organismului său, o practică ce constă în îngrijirea întregului corp, mai degrabă decât în tratarea unui organ, a unei boli sau a simptomelor unei boli.
Ulises Badio, fizioterapeutul din echipa lui Novak Djokovic

Ulises Badio, omul fără de care Novak Djokovic ar fi avut mult mai puține șanse să fie în finala Australian Open 2021

Ulises Badio a petrecut patru sezoane ca unul dintre fizioterapeuții puși la dispoziție la turneele din circuitul ATP. Argentinianul a petrecut de asemenea o perioadă și la clubul de fotbal din La Liga, Valencia CF, de șase ori campioană a Spaniei, și lucrează pentru mai multe clinici și centre de medicină sportivă din Arizona. Potrivit celor din jurul lui, care-l cunosc bine, Ulises este mereu în căutare de informație, mereu căutând să-și perfecționeze abilitățile.
Ulises Badio, fizioterapeutul din echipa lui Novak Djokovic
Potrivit jurnalistului sârb, Sasa Ozmo, Badio este foarte apreciat și îndrăgit în cadrul echipei lui Novak Djokovic, nu numai pentru abilitățile sale excelente, dar și prin disponibilitatea de care a dat dovadă în cele mai grele perioade traversate de actualul lider mondial din ATP. Uli a început să lucreze cu Djokovic în 2017, în luna mai, cu o lună și jumătate înainte ca Djokovic să se retragă din meciul său din sferturile de finală de la Wimbledon împotriva lui Tomas Berdych. Acea accidentare l-a determinat pe sârb să rateze restul sezonului din cauza problemelor la cot. Atunci a apărut salvatorul Badio. Legătura dintre Novak și Ulises a devenit din ce în ce mai puternică în această perioadă, iar argentinianul a devenit un membru de încredere în echipa lui Nole.
Ulises Badio, fizioterapeutul din echipa lui Novak Djokovic
Novak Djokovic nu ratează nicio șansă de a-l lăuda pe Ulises pentru munca lui, mai ales pe durata Australian Open 2021. Campion en-titre la Melbourne, Nole s-a accidentat în turul al trilea disputat în compania lui Taylor Fritz, simțind că ceva "s-a rupt". Din fericire, senzația descrisă de Nole nu s-a dovedit a fi ruptură abdominală, însă accidentarea a fost chiar și așa privită cu multă îngrijorare de echipa sârbului. Aici a întervenit Ulises Badio, care a făcut, după spusele lui Novak, "minuni".
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo