Daniil Medvedev s-a calificat în a doua lui finală de Grand Slam din carieră după ce a trecut de Stefanos Tsitsipas în penultimul act, scor 6-4, 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 10 minute de joc. Cu această victorie, rusul urcă pe locul 3 ATP, iar cu un titlu la Melbourne, Medvedev are toate șansele să urce până pe locul secund, chiar în spatele lui Novak Djokovic.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Medvedev a ajuns deja la 20 de victorii consecutive în circuitul ATP și pare imbatabil în acest moment. Mai mult, rusul a adunat și 11 victorii consecutive împotriva adversarilor din Top 10 ATP. Pentru rus, finala de duminică este o șansă uriașă să câștige primul lui titlu major. Deocamdată, are o singură experiență la acest nivel, în 2019, în finala de la US Open pierdută în fața lui Rafa Nadal.
Tenis
Scandalul pauzelor de vestiar a împărțit circuitul în 2 tabere: "E la modă să te plângi ca Murray!"
15/10/2021 LA 11:22

Australian Open 2021 | Daniil Medvedev, prima reacție după calificarea în finală

"Nu a fost deloc ușor pentru mine, și cu Rafa la fel s-a întâmplat, cred că am fost puțin speriat în setul trei, am fost rigid și tensionat. Sunt fericit că am reușit să-mi revin și să servesc bine în momentele dificile. Să fiu sincer, nu pot să răspund, încerc mereu să pun mingea în teren, nu știam dacă ajung în setul 4 ce se poate întâmpla, dar mi-am păstrat calmul, cu excepția game-ului în care mi-am pierdut serviciul. Cred că Tsitsipas a fost oboist, mai ales după meciul cu Rafa, însă a părut proaspăt în multe momente. Mi-am dat seama că dacă-l plimb pe teren îi va fi greu.
Am muncit din greu, sunt fericit cu ceea ce joc, sper să joc în continuare și să ajung într-o zi să fiu în locul tău și să iau interviuri. Înainte de Paris-Bercy mă simțeam oribil, nu-mi simțeam jocul deloc, dar sper să continui așa. Am avut un meci nebun la US Open cu Rafa, iar cu Nole sper să întorc în favoarea mea meciul. Nu am o preisune în finală, Djokovic e favoritul aici și vrea să-i ajungă din urmă pe Federer și Nadal. Voi intra pe teren și voi juca cât de bine voi putea. Novak este cel care are de pierdut în această finală", a spus Daniil Medvedev la interviul de pe teren.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
BNP Paribas Open
Stefanos Tsitsipas, primele impresii după o nouă victorie spectaculoasă la Indian Wells
14/10/2021 LA 11:57
BNP Paribas Open
Daniil Medvedev, după revenirea de senzație a lui Dimitrov: "Nu văd cine ar putea să îl învingă"
14/10/2021 LA 10:47