Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Start ratat pentru românce în calificările la Australian Open! Bara și Talabă, "out" din primul tur

Irina Aldea

Actualizat 10/01/2021 la 17:39 GMT+2

România a avut 7 reprezentanți pe tablourile de calificări de la Australian Open (1 la masculin și 6 la feminin), însă prima zi nu a fost deloc fastă pentru țara noastră. Irina Bara și Gabriela Talabă au fost învinse în primele meciuri și ratează astfel șansa de a juca la primul turneu de Grand Slam al anului.

Irina Bara

Credit imagine: Eurosport

Anul 2021 nu a început deloc bine pentru tenisul românesc. Primele 2 jucătoare care au intrat în concurs în calificările pentru Australian Open au suferit înfrângeri în minimum de seturi.
Irina Maria Bara (119 WTA) a pierdut la mare luptă primul set contra niponei Yuki Naito (184 WTA). Sportiva noastră a servit pentru set la 5-4, dar și-a pierdut serviciul, iar apoi a fost învinsă în tie-break cu 7-5. Românca nu a putut să își revină psihic după prima manșă și a cedat setul secund cu 6-2.
Gabriela Talabă (205 WTA) a pierdut și ea, tot în 2 seturi, în fața franțuzoaicei Chloe Paquet (187 WTA). Primul set a fost cât de cât echilibrat, dar Gabriela a cedat cu 6-4 în cele din urmă, pentru ca apoi să-l piardă categoric și pe cel de-al 2-lea, scor 6-2.
Știrea inițială
Şapte jucători români, unul la masculin și șase la feminin, sunt înscriși pe tablourile de calificări ale primului turneu de Grand Slam din acest sezon competițional, Australian Open. Marius Copil, numărul 216 mondial, va juca împotriva australianului Dane Sweeny, locul 794 ATP, posesor al unui wild-card, în primul tur al calificărilor la Australian Open.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

La feminin, Irina Bara, locul 119 WTA şi favorită 10, va debuta împotriva japonezei Yuki Naito (184 WTA). Câştigătoarea acestui meci va juca în turul următor al calificărilor cu sportiva care se va impune în confruntarea Gabriela Talabă (205 WTA) – Chloe Paquet (Franţa, 187 WTA). Mihaela Buzărnescu, numărul 137 mondial şi cap de serie 22, va juca împotriva sportivei din Spania, Lara Arruabarrena, locul 165 mondial.
Monica Niculescu, favorită 28 şi locul 144 WTA, o va întâlni pe britanica Francesca Jones, numărul 241 mondial. Laura Ioana Paar (193 WTA) va juca împotriva sportivei belgiene Maryna Zanevska, locul 252 mondial. Jaqueline Cristian, numărul 168 mondial, o va întâlni pe jucătoarea canadiană Rebecca Marino, locul 312 WTA. Calificările pentru Australian Open se desfăşoară în perioada 10-13 ianuarie, la Doha (masculin) şi Dubai (feminin).

Programul meciurilor din calificările Australian Open 221

Duminică, 10 ianuarie
  • Irina Bara – Yuki Naito (184 WTA) – aproximativ ora 14.00
  • Gabriela Talabă – Chloe Paquet (187 WTA) – aproximativ ora 14.00
Luni, 11 ianuarie
  • Marius Copil – Dane Sweeny (794 ATP, wild card)
  • Mihaela Buzărnescu – Lara Arruabarrena-Vecino (165 WTA)
  • Monica Niculescu – Francesca Jones (241 WTA)
  • Jaqueline Cristian – Rebecca Marino (312 WTA)
  • Laura Paar – Maryna Zanevksa (252 WTA)
Pe tabloul de la Australian Open sunt deja prezente Simona Halep, Patricia Ţig, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Ana Bogdan. Australian Open va debuta pe 8 februarie la Melbourne și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo