Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și alți tenismeni de top, acuzați de favoritism la AO 2021! Novak Djokovic ia atitudine

Irina Aldea

Publicat 11/01/2021 la 12:36 GMT+2

Simona Halep este una dintre starurile din tenis care își vor petrece săptămânile obligatorii de carantină în Australia la Adelaide, în loc de Melbourne.

De ce a refuzat Simona Halep dansul cu Djokovic la Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Organizatorii au decis ca o parte dintre sportivii care vor ajunge în Australia pentru startul noului sezon de tenis să își efectueze cele două săptămâni de carantină obligatorie la Adelaide, în loc de Melbourne. În total, 50 de persoane au fost validate pentru a fi duse cu avioane charter direct la Adelaide, în loc de Melbourne, printre aceștia numărându-se Simona Halep, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Serena Williams și Naomi Osaka.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Autoritățile de la Melbourne au aprobat ca 1.000 de persoane să fie carantinate în metropolă, însă pe lista Tennis Australia se aflau 1.280 de persoane, asta deși organizatorii au încercat să îi convingă pe jucători să vină fără staff, promițându-le o recompensă financiară. Inițial, doar primele trei jucătoare ale lumii și primii trei tenismeni din clasamentul ATP ar fi trebuit să fie carantinați la Adelaide, însă socoteala organizatorilor a suferit modificări, astfel că Serena Williams a înlocuit-o pe liderul mondial din WTA, Ashleigh Barty.

Novak Djokovic ia atitudine după ce starurile din tenis au fost acuzate de favoritism

Jucătorii care vor fi carantinați la Melbourne nu au fost prea încântați când au aflat depsre previlegiile pe care unele staruri din tenis le vor primi în cadrul primului turneu de Grand Slam al anului. Acesta este și cazul francezului Jeremy Chardy, care a avut un discurs critic la adresa jucătorilor privilegiați.
Important de precizat este că această situație nu este plăcută nici măcar pentru jucătorii acuzați de tratament diferențiat. Este cazul liderului mondial din ATP, Novak Djokovic, potrivit publicației portugheze, BolaMarela. Sursa citată transmite că marele campion sârb a luat atitudine prin intermediul PTPA, sindicatul tenismenilor profesioniști pe care îl conduce. Sârbul nu este de acord cu organizarea unei bule separate pentru tenismenii de top, cu mai puține restricții.
Cunoscut pentru că luptă pentru jucătorii din subsolul clasamentului, cu mult mai puține drepturi decât vedetele din tenis, Djokovic nu își dorește să facă tranzitul între două bule separate și crede că ar fi corect ca toată lumea să aibă parte de aceleași condiții. În aceste condiții, PTPA urmează a transmite un mesaj oficial în acest caz. Sportivii carantinați la Melbourne vor putea ieși din hotel doar pentru a se antrena la centrul de pregătire. În comparație, cei de la Adelaide vor avea dreptul să ia un staff mai numeros alături, inclusiv din familie, vor putea ieși timp de 5 ore pe zi din hotel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo