Toți ochii din lumea tenisului sunt îndreptați spre Australia, acolo unde va avea loc în perioada 8-21 februarie turneul de la Australian Open. Toți jucătorii sunt în carantină, conform normelor impuse de organizatori, și în fiecare zi par pe site-urile de socializare diferite imagini cu felul în care aceștia își omoară timpul în această etapă dificilă.

Novak Djokovic a avut parte de o surpriză plăcută din partea fanilor săi din Australia, care au recurs la un gest inedit pentru a-și arăta atașamentul față de favoritul lor. Aceștia s-au strâns în fața hotelului unde este cazat sârbul și au încins o horă în plină stradă, pe fondul sonor al unei melodii sârbești. Numărul 1 mondial a ieșit în balcon și a aplaudat, fiind vizibil impresionat de surpriza suporterilor săi.

Tenis
Tatăl lui Novak Djokovic, săgeți pentru Federer și Nadal, după triumful fiului lui la Melbourne
ACUM 7 ORE

Djokovic va juca la ATP Cup, înainte de Australian Open

După ce își vor încheia perioada de carantină o bună parte din tenismeni vor participa la ATP Cup (1-5 februarie). Ieri au fost trase la sorți grupele acestei competiții, iar Serbia, deținătoarea trofeului, a fost repartizată în Grupa A, alături de Germania și Canada.

A doua favorită, Spania, care a pierdut finala cu Serbia în 2020, va încearcă să treacă de Grupa B, unde se va confrunta cu Grecia și Australia. Numărul doi mondial, Rafael Nadal, își va conduce țara pentru al doilea an consecutiv.

Ediția 2021 a noii competiții pe echipe din tenisul masculin pune la bătaie un fond de premiere redus la jumătate față de anul trecut, de 7,5 milioane de dolari, organizatorii rezervându-și însă dreptul de a reduce premiile cu încă 40% în cazul în care se va juca fără spectatori.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Nadal, replică "tare" pentru Djokovic: "Ce se va întâmpla dacă facem cum vrea el?"
IERI LA 07:49
Australian Open men
Gest de mare campion! De ce câștigă Djokovic la Melbourne mai puțin cu 1 milion de $ decât în 2020
22/02/2021 LA 13:09