Sâmbătă, organizatorii primului turneu de Mare Șlem al anului au anunțat că 47 de sportivii care tocmai ajunseseră la Melbourne vor fi obligați să se autoizoleze în camera de hotel pentru următoarele 14 zile. Asta după ce au fost înregistrate teste pozitiv la coronavirus după aterizare la persoane care veniseră cu două curse charter special pregătite de organizatori, una de la Los Angeles și una de la Dubai. Sorana Cîrstea se numără printre sportivii din cele două curse, alături de Angelique Kerber, Victoria Azarenka, Svetlana Kuznetsova și mulți alții.
Jucătoarea franceză de tenis Alize Cornet a fost printre primele care au reacționat, deși ea nu s-a aflat la bordul avioanelor cu probleme. "În curând, jumătate dintre jucătorii de la Australian Open vor fi obligați să intre în izolare. Săptămâni de muncă și pregătire se duc pe apa sâmbetei din cauza unei persoane care a ieșit pozitiv, într-un avion pe trei sferturi gol. Scuze, asta este nebunie!", a scris Cornet, 30 de ani, locul 53 WTA, pe Twitter. Ea a continuat tirada: "Noi respectăm regulile, intrăm în carantină 14 zile, cu câte cinci ore în afara camerei de hotel. Cred că nu poți ține un mare eveniment sportiv cu astfel de măsuri".
Iscând o adevărată furtună, sportiva din Franța a decis să își șteargă mesajul după aproximativ o oră.
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 4 MINUTE
O reacție dură a avut și spaniola Paula Badosa, 23 de ani, 70 WTA: "Regula a fost, la început, că persoana pozitivă și cine se mai afla în aceeași secțiune a avionului trebuie să intre în izolare. Acum, tot avionul. Nu este corect să schimbile din regulile din mers. Și să te pună să stai într-o cameră fără ferestre, fără aer..."

Australian Open: o jucătoare cere respectarea egalității de șanse

Ce se întâmplă acum la Australian Open pare a fi o ruletă rusească cu teste în loc de glonț. Belgianca Kyrsten Flipkens (86 WTA) a propus două variante pentru ca șansele jucătorilor să fie cât de cât corecte: fie organizatorii să îi oblige pe toți să stea în izolare 14 zile, fie să amâne primul Grand Slam al anului cu cel puțin încă o săptămână.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

https://i.eurosport.com/2021/01/16/2972335.jpg
https://i.eurosport.com/2021/01/16/2972344.jpg
Diriyah Tennis Cup
S-a stabilit prima semifinală de la Diriyah Cup! Wawrinka și Medvedev s-au impus azi în sferturi
ACUM 3 ORE
Tenis
Zverev, savuros la Diriyah Cup! A sărbătorit ca o victorie primul game câștigat contra lui Medvedev
ACUM 4 ORE