Toți cei 47 de jucători care au făcut deplasarea la Melbourne în două dintre avioanele charter speciale puse la dispoziție de organizatori sunt obligați să stea 14 zile în izolare totală în camera de hotel după ce printre pasagerii și staff-ul zborurilor lor au fost depistate cazuri de Covid. În ciuda promisiunilor făcute sportivilor de Tennis Australia, forul care organizează primul Grand Slam al anului, că se vor putea antrena la sosirea în Australia, în perechi, aceste cazuri de coronavirus au dus la impunerea unor măsuri mult mai dure pentru cei care au avut ghinionul de a fi în avionul cu pozitivi.
Jucătoarea de 18 ani din Ucraina și spaniola de 23 de ani sunt nemulțumite de măsurile impuse de autoritățile australiene, diferite față de protocolul anunțat inițial. Badosa și Kostyuk au spus, la unison:
„Dacă un jucător scrie ceva pe Twitter și spune că ceva nu merge bine, primește comentarii pline de furie, în care suntem întrebați de ce ne plângem. Sau de ce suntem atât de răsfățați, noi, jucătorii de tenis? Sunteți aici ca să câștigați bani - ester un alt lucru care ni se spune. Nu e vorba despre a câștiga bani aici, este ideea de a sta într-o cameră două săptămâni și a fi apt să concurezi după.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Nici nu îmi aduc aminte când am stat ultima dată două săptămâni fără să mă antrenez. Asta este marea problemă. Iar dacă nu reușești să concurezi cum trebuie, primești atâtea comentarii negative! Citești toate comentariile astea în care ți se spune: 'sper să mori!' Sau 'sper să-ți moară părinții'. Iar noi trebuie să câștigăm în situația asta?! Pentru că lumea va continua să parieze. Noi trebuie să stăm în carantină, dar să ne ridicăm apoi și la așteptările oamenilor. De asta vorbim aici. Este o poveste cu mai multe fațete.”

Australian Open: Simona Halep anunțase la finalul anului trecut că nu merge la Melbourne dacă nu se poate antrena 14 zile

Pentru a înțelege și mai bine problema pe care o ridică Badosa și Kostyuk, este bine să facem o mică incursiune în trecut.
Simona Halep, numărul doi mondial, declara ferm în decembrie anul trecut că nu va merge la Australian Open dacă va fi obligată să stea în carantină în camera de hotel 14 zile la sosire. Australia este o țară care aplică măsuri stricte pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și toți cei care intră în țară sunt obligați să se carantineze în condiții stricte, sub supraveghere, timp de 14 zile.
Halep nu a fost singura dintre starurile tenisului care și-au condiționat prezența în Australia de obținerea acceptului de a se antrena. Tocmai pentru a nu pierde participarea celor mai buni jucători din lume, Tennis Australia a venit cu o soluție de semi-carantină pentru cele 14 zile de control pe care statul le impune, asumându-și în fața jucătorilor angajamentul de a le oferi condiții minime de pregătire continuă. Un lucru extrem de important nu doar pentru a fi într-o formă sportivă bună, ci și pentru a evita riscul apariției unor accidentări - lucru de care se tem mulți jucători că s-ar întâmpla dacă sunt nevoiți să intre imediat în ritm de competiție după două săptămâni de "închisoare" în camera de hotel.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02