Carlos Bernardes fusese desemnat în brigada de arbitri pentru primul turneu de Mare Șlem al anului (8-21 februarie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player), o ediție de Australian Open care va folosi în premieră arbitraj video în locul arbitrilor de linie. Printre cei mai experimentați arbitri de scaun din circuit, cu trei finale de Grand Slam conduse de-a lungul anilor, Bernardes ar fi trebuit să conducă și în acest an meciuri la Melbourne, însă pentru moment se confruntă cu probleme serioase de sănătate.

Potrivit agenției de presă Reuters, Carlos Bernardes, în vârstă de 55 de ani, a suferit un infarct și se recuperează în prezent în spital, starea sa de sănătate fiind catalogată drept bună. Bernardes ar urma să fie externat la finalul săptămânii, însă deocamdată nu se știe dacă va mai putea oficia la Australian Open.

Tenis
Tăieri de 80% din premiile financiare! Câți bani va lua Simona Halep la Miami, în comparație cu 2019
ACUM O ORĂ

Australian Open: probleme pentru un arbitru de top din ATP. Cine este Carlos Bernardes

Carlos Bernardes și-a început cariera de arbitru în circuitul ATP în 1990, iar de peste 25 de ani deține "golden badge"-ul, cea mai înaltă calificare pentru arbitri. În 2006, la US Open, Bernardes a devenit primul sud-american căruia îi era încredințată o finală de Grand Slam (simplu masculin). Bernardes a fost în scaun și la finala masculină de la US Open 2008, dar și la finala masculină Wimbledon 2011.

Carlos Bernardes

Credit imagine: Eurosport

În copilărie s-a antrenat la clubul de São Caetano do Sul, iar la 16 ani și-a luat primul job în tenis, oferind câteva lecții de tenis pentru a-și ajuta financiar familia, după moartea tatălui său. Prima competiție la care a arbitrat a fost o partidă din Fed Cup, la finalul anilor '80, potrivit unui interviu acordat de Bernardes pentru site-ul Jocurilor Olimpice de la Rio.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Roger Federer, revenire cu năbădăi! Elvețianul a declarat forfait la un turneu de marcă din circuit
ACUM 2 ORE
ATP Rotterdam
Andy Murray, revenire spectaculoasă în turul inaugural la Rotterdam. Posibil meci de gală în turul 2
ACUM 3 ORE