Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021 | Naomi Osaka poate atinge 6 borne istorice dacă se impune în finala cu Brady

Irina Aldea

Publicat 20/02/2021 la 09:51 GMT+2

Naomi Osaka, a treia jucătoare a lumii, va disputa prima finală de Grand Slam din 2021, Australian Open, în compania americancei Jennifer Brady. Nipona are șansa de a atinge șase borne istorice cu un titlu la Melbourne.

Naomi Osaka

Credit imagine: Getty Images

În finala turneului major de la Antipozi, vom avea parte de un ultim act neașteptat. Jennifer Brady, în vârstă de 25 de ani, a câștigat un singur titlu până acum în întreaga carieră și pornește cu șansa a doua în ultimul act de sâmbătă, în fața mai tinerei ei adversare, dar mult mai experiementate la acest nivel, Naomi Osaka. Nipona are deja în palmares trei titluri majore.
Australian Open - UNIBET
Pe parcursul competiției, Brady a trecut de Aliona Bolsova (102 WTA), Madison Brengle (85 WTA), Kaja Juvan (104 WTA), Donna Vekic (33 WTA) și Jessica Pegula (61 WTA). De partea cealaltă, Naomi Osaka le-a învins la Melbourne în drumul ei spre finală pe Pavlyuchenkova, Garcia, Jabeur, Muruguza, Hsieh și Serena Williams.
Jennifer Brady și Naomi Osaka s-au întâlnit de trei ori până acum, ultima oară în sferturile de finală de la US Open 2020: 2014, New Braunfels: 6-4, 6-4 pentru Jennifer Brady; 2018, Charleston: 6-4, 6-4 pentru Naomi Osaka; 2020, US Open: 7-6 (1), 3-6, 6-3 pentru Naomi Osaka. Dacă va cuceri trofeul la Melbourne Park, Osaka va urca pe locul al doilea WTA, în timp ce Simona Halep va coborî o poziţie, până pe locul 3.

Australian Open 2021 | Naomi Osaka poate atinge 6 borne istorice dacă se impune în finala cu Brady

  • 1. Osaka urmărește sâmbătă să devină a 12-a jucătoare din Era Open și prima din Asia care să câștige mai multe titluri la Australian Open.
  • 2. O victorie în finala de azi ar face ca Naomi Osaka să fie prima jucătoare, de la Monica Seles încoace (începutul anilor 1990) care câștigă primele patru finale de Grand Slam pe care le-a jucat.
  • 3. Naomi Osaka ar putea deveni cea de-a patra jucătoare aflată în activitate care să câștige patru titluri majore după Serena Williams (23), Venus Williams (7) și Kim Clijsters (4). În Era Open, doar 15 jucătoare au atins această bornă.
  • 4. Osaka ar putea deveni cea de-a patra jucătoare din Era Open în circuitul WTA care cucerește titlul după ce a salvat un punct de meci în drumul spre ultimul act. În optimile de finală, ea a salvat două mingi de meci în fața ibericei Garbine Muguruza. În tot acest timp, singura jucătoare care a reușit acest lucru de două ori a fost Williams în 2003 și 2005.
  • 5. Victoria de sâmbătă o va propulsa pe niponă până pe locul 2 în lume, cea mai înaltă poziție pe care ar urca de la data de 26 august 2019, atunci când era lider mondial în clasamentul WTA.
  • 6. Ultima dată când a treia favorită de pe tabloul feminin câștiga titlul la Australian Open se întâmpla în 2012, atunci când Victoria Azarenka cucerea titlul din aceeași ipostază.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo