Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021, ziua a 10-a | Nadal pierde cu Tsitsipas, după ce a avut 2-0 la seturi

Irina Aldea

Actualizat 17/02/2021 la 15:37 GMT+2

Primul turneu de Grand Slam al anului și-a consumat azi ultimele meciuri din sferturile de finală. La Australian Open, i-am urmărit miercuri pe Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Ashleigh Barty, Karolina Muchova, Jennifer Brady și Jessica Pegula.

Rafael Nadal v. Stefanos Tsitsipas | Premium | Australian Open 2021

Credit imagine: Eurosport

Australian Open - UNIBET

Tsitsipas câștigă impresionant în fața lui Nadal, după o revenire memorabilă

Una dintre cele mai impresionante reveniri din istoria tenisului îi aparține lui Tsitsipas, care l-a întors pe Nadal de la 2-0 la seturi pentru a se impune cu 3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4, 7-5, la capătul a peste 4 ore de joc.
Grecul devine al doilea om din istorie care reușește să îl învingă pe Nadal la un Grand Slam, după ce a fost condus cu 0-2 la seturi (după Fognini, în 2015, la US Open). Și Federer l-a întors pe "Matador" de la 0-2 la seturi, la Miami, în 2005, în finala turneului de Masters.
Decisivul a fost foarte echilibrat, însă Rafa a greșit incredibil la la 5-5: Tsitsipas a avut trei mingi de break la rând pe serviciul lui Nadal. A fructificat-o pe prima, după ce Rafa a greșit din nou și victoria a devenit o formalitate, în ciuda faptului că "Matadorul" a ținut aproape în gameul următor.
În semifinale, Tsitsipas va da piept cu Medvedev, care se află într-o formă fantastică.

Tsitsipas întoarce incredibil meciul cu Nadal, din sferturile Australian Open

Bătălie epică pe Rod Laver Arena! Tsitsipas câștigă și setul 4 și trimite meciul cu Nadal în decisiv. Rafa a greșit mult în acest set, în timp ce grecul a părut mai proaspăt. Dacă în primele două seturi ibericul l-a dominat total pe adversar la capitolul lovituri direct câștigătoare, raportul acestora s-a schimbat. Vom avea set decisiv în confruntarea din ultimul sfert de finală masculin.
Nadal a fost întors o singură dată în carieră de la 0-2 la seturi: în 2015, la US Open, de către Fabio Fognini.

Tsitsipas rămâne în meci

Nadal greșește două smashuri ușoare în tie-break-ul setului 3 și Tsitsipas se impune, 7-6.
Rafa a pierdut doar un punct pe propriul serviciu, cu Tsitsipas, în setul 3, până la intrarea în tie-break. Acolo, însă, și-a pierdut busola, etalând un joc total necaracteristic.

Nadal, 2-0 la seturi cu Tsitsipas, în sferturi la Australian Open

Nadal e de neoprit în drumul spre semifinalele de la Australian Open. Ibericul a făcut un set secund fantastic, în care a reușit de două ori mai multe winners decât greșeli neforțate. 6-2 pentru iberic, care e la un set distanță de un super-duel cu Medvedev. A fost probabil cel mai bun set făcut de Rafa la ediția din acest an de la Melbourne.

Nadal începe în forță sfertul cu Tsitsipas

Rafa Nadal își adjudecă primul set în duelul cu Tsitsipas, după 38 de minute de joc, 6-3. A fost o manșă echilibrată, în care 6 din cele 9 gameuri au avut o situație de 30-30.
Totuși, "Matadorul" a jucat perfect în momentele cheie. Nu i-a oferit vreo șansă de break adversarului și a fructificat-o pe prima de care a avut parte.

Game, set & meci, Danill Medvedev!

Daniil Medvedev obține calificarea în semifinale după ce trece de compatriotul Andrey Rublev, scor 7-5, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat două re și 6 minute de joc.
Daniil Medvedev câștigă și setul secund, scor 6-4, după 42 de minute de joc. Andrey Rublev pare epuizat și dă semne tot mai multe de oboseală.
Daniil Medvedev își adjudecă primul set al confruntării, 7-5, după 47 de minute de joc.
Daniil Medvedev - Andrey Rublev este chiar acum pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Se cunosc semifinalele feminine!

  • Karolina Muchova (25) - Jennifer Brady (22) în partea superioară de tablou
  • Naomi Osaka (3) - Serena Williams (10) în partea inferioară de tablou

Game, set & meci, Jennifer Brady! Americanca, pentru a doua oară în semifinala unui turneu de Grand Slam

Jennifer Brady câștigă duelul 100% american din sferturile de finală de la Australian Open după ce o învinge pe impresionanta Jessica Pegula (61 WTA), scor 4-6, 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 42 de minute de joc. Aceasta este a doua semifinală de Grand Slam pentru Brady, care s-a calificat în penultimul act și la US Open în 2020.
În semifinala din partea superioară de tablou, atât pentru Muchova, cât și pentru Brady, există o șansă uriașă pentru calificarea în finala turneului major de la Antipozi, acolo unde o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Serena Williams și Naomi Osaka.
Jennifer Brady nu renunță așa ușor! Câștigă setul doi, scor 6-2, după o oră și 10 minute de joc, și trimite disputa în set decisiv!
Jessica Pegula își adjudecă primul set al întâlnirii, scor 6-4, după 34 de minute de joc!
Ne pregătim de ultimul sfert de finală pe tabloul feminin, cel dintre Jennifer Brady și Jessica Pegula!

Game, set & meci, Karolina Muchova! Ash Barty, principala favorită, eliminată în sferturile de finală

Visul australienilor, spulberat în sferturile de finală! Karolina Muchova se califică în prima ei semifinală de Grand Slam din carieră, la 24 de ani! Cehoaica trece de principala favorită, Ashleigh Barty, scor 1-6, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc.
Până la scorul de 1-6, 0-2, Muchova nu a reușit să contracareze jocul prestat de adversara ei, însă a cerut un time-out medical, iar apoi totul s-a schimbat în favoarea ei. La interviul de pe teren, de după meci, Muchova a declarat că "i se învârtea capul, așa că a cerut o pauză".
Favorita numărul 25, Karolina Muchova, își adjudecă al doilea set și trimite partida în set decisiv, după 45 de minute de joc. scor 6-3. Acesta este de altfel primul set cedat de favorita gazdelor în acest turneu. Ea a câștigat în minimum de seturi în fața unor jucătoare ca Kovinic, Gavrilova, Alexandrova și Rogers.
Karolina Muchova a părăsit terenul pentru îngrijiri medicale.
Ashleigh Barty își adjudecă primul set al întâlnirii, scor 6-1, după 25 de minute de joc. Liderul mondial din WTA e în control total, iar Muchova greșește prea mult ca să-i pună vreo problemă australiencei.
A început pe Eurosport 1 primul meci al zilei de la Australian Open, Ash Barty - Karolina Muchova.

TRANSMISIUNILE EUROSPORT ÎN CEA DE-A NOUA ZI DE CONCURS LA AUSTRALIAN OPEN

Programul transmisiunilor, ziua a zecea
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo