Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Cine este adversara Soranei Cîrstea în turul trei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/02/2021 la 08:51 GMT+2

Australian Open | Sorana Cîrstea (30 ani, 68 WTA) a obținut o victorie mare, miercuri, în fața dublei campioane de la Wimbledon, Petra Kvitova. Secțiunea de tablou pe care se află i se deschide ofertant româncei mai departe: iată toate detaliile relevante despre următoarea sa adversară, o sportivă care nu a fost niciodată veselă la "Openul Vesel".

Marketa Vondrousova | Tennis | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea va juca din nou în turul trei la Australian Open pentru prima dată după 2017, ediție la care și-a stabilit și cel mai bun rezultat al carierei la Melbourne - prezența în optimi. Românca a trecut cu un impresionant 6-4, 1-6, 6-1 de fostul număr doi mondial, Petra Kvitova, iar mai departe se va duela cu Marketa Vondrousova, cap de serie 19, pentru a reveni în săptămâna a doua a unui Grand Slam.
picture

Australian Open - UNIBET

Credit imagine: Eurosport

Cîrstea a obținut deja două victorii în fața unor jucătoare clasate în Top 20 mondial în acest sezon, având pe lângă succesul în fața Kvitovei și o partidă câștigată în fața Belindei Bencic, 12 WTA, la Grampians Trophy, în Melbourne Summer Series. Sorana legase ultima dată victorii în fața adversarelor din Top 20 în februarie 2014, la Dubai, când a învins două italience (Sara Errani și Roberta Vinci).
Secțiunea sa de tablou este una deschisă în acest moment, după ce Bianca Andreescu și Petra Kvitova, principalele favorite conform listei capilor de serie, au fost eliminate miercuri în turul doi. În aceste condiții, una dintre sfertfinalistele ediției 2021 se va alege dintre Marketa Vondrousova (cap de serie 19), Sorana Cîrstea, unica Su-Wei Hsieh (71 WTA) și veterana Sara Errani (33 ani, 134 WTA, jucătoare venită din calificări). Evident, factorul carantinei de 14 zile în camera de hotel devine un factor în ceea ce privește recuperarea pe termen scurt și mediu în vederea meciurilor următoare, Cîrstea fiind una dintre sportivele care au stat "închise" la Melbourne.

Australian Open: Cine e Marketa Vondrousova, adversara din turul trei a Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea are parte de dueluri consecutive cu reprezentante ale Cehiei la Australian Open 2021, ambele jucătoare de mâna stângă.
La 21 de ani, Marketa Vondrousova are deja o finală de Grand Slam disputată în carieră, însă pe zgură, la Roland Garros. În 2019, Marketa devenea cea mai tânără finalistă la French Open după Ana Ivanovic (2007).
Deși se menține în vârful ierarhiei mondiale, pe locul 21, Vondrousova a suferit enorm în Grand Slam-uri după parcursul de vis de la Paris din 2019, reușind abia la această ediție a Australian Open-ului să mai lege victorii: 2-6, 7-5, 7-5 cu Rebecca Peterson (55 ATP) și 6-1, 7-5 cu tiza adversarei sale din primul tur, Rebecca Marino (375 WTA). Tânăra jucătoare din Cehia a fost abonată la lista "surprizelor" în turneele de Mare Șlem, fiind învinsă de:
  • Madison Brengle (85 WTA) la Wimbledon 2019, în turul 1
  • Svetlana Kuznetsova (53 WTA), la Australian Open 2020, în turul 1
  • Aliaksandra Sasnovich (106 WTA), la US Open 2020, în turul 2
  • Iga Swiatek (54 WTA), la Roland Garros 2020, în turul 1
Din listă lipsește ediția 2019 a US Open, turneu la care Vondrousova nu a participat.
Australian Open este Grand Slam la care Vondrousova a avut, constant, rezultate mai slabe decât la celelalte trei turnee de același nivel. Prin cele două meciuri câștigate în acest an, Vondrousova și-a stabilit un nou record în carieră, dublându-și totodată numărul de victorii obținute.
  • 3 finale a jucat Marketa Vondrousova în cel mai bun an al său, 2019, la Budapesta, Istanbul și Roland Garros. Singurul titlu al carierei l-a câștigat însă în 2017, în Elveția, la Bienne.
  • O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo