Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au dezvăluit predicțiile care scot deja la iveală câștigătorii Australian Open 2021. Potrivit datelor furnizate de compania de analiză din India, Infosys, liderii mondiali sunt cotați cu prima șansă la câștigarea marelui trofeu. Este evident vorba despre Ashleigh Barty și Novak Djokovic, care sunt acum calificați în sferturile de finală. Dacă sârbul joacă azi cu Alexander Zverev, Barty o va întâlni mâine la Melbourne pe Karolina Muchova.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Australienii transmit, pe baza datelor furnizate de Infosys, că Barty și Djokovic rămân jucătorii cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului. Dacă Ash Barty merge "ceas" la Melbourne, Novak Djokovic se chinuie cu niște dureri apărute în zona abdominală la meciul cu Taylor Fritz, din turul al treilea. Sârbul are o singură victorie în minimum de seturi la ediția din acest an, iar adversarii sunt din ce în ce mai puternici. Chiar și așa, câștigător de 8 ori la Melbourne, Nole pornește cu prima șansă.
Tenis
Românii s-au înghesuit să o vadă pe Emma Răducanu la antrenament. Discurs superb în română
ACUM 9 ORE

Cine vor fi câștigătorii Australian Open, potrivit datelor Infosys. Ce șanse are Simona Halep

Predicțiile oferite de Infosys sunt alcătuite pe baza evaluărilor Elo, o alternativă pentru clasamentele tradiționale, menite să ofere o perspectivă mai amplă asupra abilităților de performanță ale unor jucători analizați. Evaluările Elo iau în considerare fiecare meci pe care un jucător l-a disputat în întreaga carieră, nivelul de joc al adversarului, dificultatea meciului și faza în care s-a disputat acel meci, dar și importanța turneului, în funcție de punctele puse în joc. În plus, evaluările cu pricina sunt ajustate și în funcție de preferința fiecărui jucător la o anumită suprafață de joc.
Astfel, pe tabloul masculin, Novak Djokovic este cotat cu prima șansă, având un procentaj de câștig de 46,7%. Sârbul e urmat de Daniil Medvedev, cotat cu 20,1% șanse să cucerească primul titlu major al carierei. Rafael Nadal este al treilea, cu 13,1% șanse, iar ultimul din analiza Infosys este Alexander Zverev, cu 7,7% șanse de câștig. Pe tabloul feminin însă, cursa pare mult mai strânsă. Barty pleacă cu prima șansă, în proporție de 30,4%, ea fiind urmată de Naomi Osaka. Nipona primit un procentaj de reușită de 24,9%, iar pe locul 3 este Serena Williams, cu 16% șanse de reușită. Pe locul 4 este finalista din 2018 de la Australian Open, Simona Halep, care a fost cotată cu 13,6% șanse de reușită potrivit datelor Infosys. Campioana noastră o întâlnește azi pe Serena Williams la Melbourne, în faza sferturilor de finală.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Emma Răducanu a sosit în România. Surpriza de care a avut parte
IERI LA 09:17
VTB Kremlin Cup
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup! Ce urmează pentru româncă
22/10/2021 LA 16:49