Naomi Osaka a câștigat finala de la Australian Open 2021 în fața adversarei ei aflată pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, Jennifer Brady, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc. Nipona nu a jucat nici pe departe cel mai bun meci al ei la Australian Open 2021, dar Jennifer Brady nu a reușit să-i pună niponei nicio problemă în ultimul act la Melbourne.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Începând de luni, japoneza va urca pe locul 2 WTA, întrecând-o pe sportiva noastră, Simona Halep. Osaka a devenit azi a 12-a jucătoare din Era Open și prima din Asia care câștigă mai multe titluri la Australian Open. În plus, în urma victoriei de azi, Naomi Osaka devine prima jucătoare, de la Monica Seles încoace (începutul anilor 1990) care câștigă primele patru finale de Grand Slam pe care le-a jucat.
Tenis
Simona Halep a coborât pe locul 17 WTA. Naomi Osaka a ieșit din TOP 10. Cum arată clasamentul
04/10/2021 LA 09:37

Simona Halep și Naomi Osaka, șefele circuitului WTA

În ultimele sezoane, nicio jucătoare nu a reușit să domine circuitul WTA așa cum se întâmplă la masculin sau cum se întâmpla mai demult cu Serena Williams, care făcea legea la turneele majore. În ultimii ani, nu mai puțin de 15 jucătoare și-a u trecut în palmares câte un titlu de Grand Slam. Acestea sunt ultimele 15 câștigătoare de Grand Slam: Osaka, Swiatek, Osaka, Kenin, Andreeescu, Barty, Halep, Osaka, Osaka, Kerber, Halep, Wozniacki, Stephens, Muguruza, Ostanpenko.
Dintre toate aceste jucătoare, doar Naomi Osaka și Simona Halep au reușit să repete performanța de a cuceri mai mult de un titlu major. Dacă japoneza s-a impus la patru turnee majore (Australian Open și US Open), Simona Halep a cucerit două titluri de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon. Mulți consideră că reușita campioanei noastre este cu atât mai specială cu cât cele două titluri cucerite sunt obținute pe două suprafețe total diferite, pe când titlurile niponei sunt câștigate doar pe hard.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03
Tenis
Naomi Osaka a pornit revoluția în tenis! De ce va veghea FBI-ul asupra turneului de la Indian Wells
03/10/2021 LA 12:01