Campioana noastră a prestat un joc extrem de solid în fața lui Mertens, jucătoare care a intrat în meci decisă să fie extrem de agresivă, cu orice preț. Era singura cale să o învingă pe câștigătoarea de la Wimbledon, însă Simo nu s-a pierdut cu firea. În ciuda faptului că adversara a avut extrem de multe reușite în setul întâi, compatrioata noastră a etalat un joc aproape perfect, impunându-se în cele din urmă cu 6-4, 6-4.
În sferturi, pe Halep o așteaptă Anett Kontaveit, care a trecut după un meci maraton de tânăra Iga Swiatek, scor 6-7, 7-5, 7-5.
Pe locul 31 în lume, Kontaveit a reușit la Australian Open turneul vieții, reușind în turul anterior o surpriză. Estonianca nu doar că a trecut de Belinda Bencic (a 6-a favorită), dar i-a lăsat acesteia un singur game.
Australian Open
Simona Halep, la Australian Open! Henin a dat verdictul: ce crede că poate face românca la Melbourne
ACUM 9 ORE
Contra elvețiencei, Anett a făcut probabil cel mai bun meci din carieră, comițând doar 7 greșeli neforțate și spulberându-și adversara. Simo a dezvăluit că a auzit de acel succes impresionant, dar nu se lasă intimidată de forma avută de adversară.
"Am auzit de acel meci, a fost într-adevăr extrem de scurt, dar sunt convinsă că Belinda nu a fost în cea mai bună formă a ei. A fost însă cu siguranță o partidă mare făcută de Kontaveit. E o jucătoare puternică, însă eu sunt aici să fac față oricărei provocări. Nu mă gândesc negativ, nu mă gândesc la ce au făcut celealte adversare înainte, sunt aici să încerc să joc cel mai bun tenis al meu. Acesta e singurul scop pe care mi-l setez înainte de fiecare meci", a comentat Halep.

Parcursul lui Kontaveit la Australian Open 2020

  • Optimi: Kontaveit - Swiatek 6-7, 7-5, 7-5
  • Turul 3: Kontaveit - Bencic 6-0, 6-1
  • Turul 2: Kontaveit - Sorribes Tormo 6-2, 4-6, 6-1
  • Turul 1: Kontaveit - Sharma 6-0, 6-2
Anette Kontaveit se află la primul sfert de finală din carieră într-un turneu de Grand Slam. Până la parcursul de la Australian Open, estonianca mai bifase două optimi de finală (Roland Garros 2018 și US Open 2015).
1 titlu WTA are în palmares Kontaveit, ea reușind să câștige 11 turnee din circuitul ITF.
Simona Halep și Anett Kontaveit s-au întâlnit până în prezent de două ori, de fiecare dată impunându-se campioana noastră. Simo nu a pierdut set în fața sportivei din Estonia.
  • Sferturi Roma 2017: Halep s-a impus cu 6-2, 6-4.
  • Optimi Miami 2017: Halep s-a impus cu 6-3, 6-0.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Australienii au publicat programul primei zile. Djokovic va fi înlocuit de un Lucky Loser, Caruso
ACUM 14 ORE
Australian Open
Specialiştii au dat verdictul: Simona Halep face un Australian Open mare. Care e finala preconizată
IERI LA 16:19