Dacă la fete lupta pentru primul Grand Slam al anului e deschisă, la masculin vorbim de un mare favorit: Novak Djokovic, numărul unu mondial și de 8 ori câștigător la Melbourne.
Chiar și așa, Alexander Zverev privește cu încredere competiția de la Antipozi. Forma e bună: la ATP Cup a trecut de Shapovalov și a fost învins în decisiv de Nole, scor 7-5. Chiar și așa, Germania s-a calificat în semifinale, unde va da piept cu Rusia (ne așteaptă în această noapte o altă confruntare de clasă, în direct pe Eurosport, Zverev - Medvedev).
Într-un interviu pentru postul nostru, tânărul german a vorbit despre planurile de viitor, despre carantina de la Australian Open, de la ce așteaptă de la turneu și despre cât de dificilă a fost înfrângerea din finala US Open, unde Thiem a revenit de la 0-2 la seturi pentru a se impune.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 9 ORE

Interviu cu Alexander Zverev, înainte de Australian Open

Ce obiectiv ai la Australian Open?
Vreau să câștig toate cele 4 Grand Slamuri, dar sunt realist, nu va fi ușor. Mintea mea e setată în primul rând pe acest gen de turnee mari, astfel de competiții sun obiectivele mele. Simt că mă apropii cu un pas mai aproape de țintă cu fiecare Grand Slam la care particip.
Ce aștepți la 2021?
Anul acesta vreau să ajut oamenii. În general voiam să fac asta, dar această perioadă, cu pandemia de coronavirus, mi-a oferit prilejul să pun în aplicare anumite lucruri prin Fundația mea și a lui Mischa (n.r. fratele său, și el jucător de tenis). Vreau să fiu mai mult decât un simplu jucător de tenis, vreau să mă folosesc de ce am realizat pentru sprijinul celorlalți. Dacă vă uitați la Roger sau Novak, mereu au în plan să facă lucruri mărețe pentru ceilalți. Sper ca 2021 să fie un an în care și eu să realizez astfel de lucruri. Mai mult decât am reușit în 2020, cel puțin.
Cum a fost carantina înainte de Australian Open?
Suntem cu toții sănătoși și asta e important. Perioada de carantină nu a fost chiar atât de rea, așa cum mulți s-ar fi așteptat. Am avut voie să ne antrenăm în fiecare zi, apoi a venit ATP Cup. Au fost măsuri care se impuneau, trebuie să înțelegem că am ajuns într-o țară care nu mai are aproape deloc cazuri de coronavirus, au făcut o treabă excelentă. Noi a trebuit să trecem printr-o perioadă mai grea, poate că pe unii dintre noi i-a deranjat, dar erau măsuri normale, astfel încât acum să ne bucurăm de o viață normală, pe timpul turneelor de aici.
Ce spui despre scrisoarea lui Djokovic? (n.r. numărul unu mondial i-a trimis o scrisoare lui Criag Tiley, directorul Australian Open, cerând egalitate în privința pregătirii pentru toți jucătorii prezenți în Australia. Inițiativa lui Nole a fost discutată pe larg în presa de profil).
Toți suntem într-un grup de whatsapp. Nole e umărul unu mondial și un lider, iar scrisoarea aceea nu a venit de la el, reprezenta punctul de vedere al tuturor, el a fost mandatat de noi să o trimită. A fost din nou portretizat de unii ca "băiatul rău", ceea ce e nedrept, pentru că tot ceea ce a făcut a fost să ne țină partea nouă.

Zverev, fără David Ferrer la Australian Open

De ce te-ai despărțit de antrenorul tău, David Ferrer?
Nu a fost o decizie care să depindă de mine, nu mi-am dorit asta. A rămas să vorbim după Londra (n.r. Turneul Campionilor) despre ce urmează, în contextul acestei pandemii care a cuprins întreaga lume. M-a sunat apoi și mi-a spus că îi e foarte greu, că vrea să fie alături de soție și de băiatul lui. Când mergea în turnee alături de mine, trebuia să stea în carantină, și-ar fi văzut familia mult mai rar. A fost greu pentru mine, pentru că voiam să continuăm, l-am iubit enorm ca antrenor, a fost cel mai bun. Dar a trebuit să accept decizia lui, normal. Ne-am potrivit perfect în termeni de personalitate, vedem la fel tenisul. Relația antrenor-jucător nu e doar despre ceea ce faci pe teren, e vorba și despre o chimie. Iar noi aveam relația perfectă.
Te mai bântuie finala de la US Open 2020?
Mă gândesc în fiecare zi la ea. Sunt primul jucător după 75 de ani care pierde o finală de Grand Slam după ce conduce cu 2-0 la seturi. Nu îmi va da pace până când nu voi câștiga un Grand Slam.
Ce puncte slabe ai în joc din cauza pandemiei?
Tot anul trecut am avut rezultate bune. Recordul meu în Grand Slamuri s-a îmbunătățit, deci nu mă pot plânge prea mult. Totuși, am nevoie de mici îmbunătățire la serviciu și trebuie să fiu puțin mai agresiv în momentele importante, în punctele cheie.
Zverev ar trebui să ajungă în optimi la Australian Open fără mari probleme. Acolo, ar urma să dea piept cu Monfils, dacă vor fi respectate "calculele hârtiei". În sferturi, însă, germanul va avea o misiune imposibilă, urmând a-l întâlni, foarte probabil, pe Novak Djokovic.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

"Deschizătorii de Drumuri" - O nouă campanie Eurosport | Episodul 1: Serena Williams

Roland Garros
Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 15 ORE