După un prim tur în care a avut probleme în primul set al disputei cu Brady, Halep a avut o misiune mult mai facilă joi. S-a impus în cele din urmă cu 6-2, 6-4, dar victoria putea fi mult mai clară, în condițiile în care în manșa secundă a condus cu 5-1.
La conferința de presă, Simo a vorbit despre lipsa de concentrare din final, despre viitoarea adversară, dar și despre așteptările pe care le are la Melbourne.
Cum s-a văzut meciul din punctul tău de vedere și cum ai scăpat partida de sub control în setul secund, când ai condus cu 5-1?
Nu a fost deloc ușor, ea găsește mereu unghiuri foarte bune și e puțin inconfortabil să evoluezi contra ei, trebuie să muncești mai mult decât de obicei. Am fost foarte aproape să închid meciul la 5-1, dar nu știu ce s-a întâmplat. Am început să îmi pierd din concentrare, dar și ea a început să joace mult mai bine. Nu a mai greșit, a venit peste mine, iar eu am jucat destul de scurt. Dar sunt fericită că am reușit să câștig acel game, la 5-4, a fost un game foarte important.
Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 3 ORE
Harriet nu a "explodat" încă, deși are 23 de ani. E pe locul 173 în lume, crezi că are atuuri să urce mult mai mult în clasament?
Da, cu siguranță în acest moment are un joc care îi permite să urce până pe 60-70 WTA. Cu siguranță că își va îmbunătăți jocul și poate spera să joace tenis la cel mai înalt nivel. O ajută mult și faptul că e extrem de inteligentă. Se adaptează foarte bine pe teren, dacă lucrează mai mult la serviciu - care e cam lent - cu siguranță că poate să urce mult în clasament.

Simona Halep, despre duelul cu Yulia Putintseva, de la Australian Open

În turul următor o veni întâlni pe Yulia Putintseva. Ce știi despre ea?
Sunt pregătită pentru următorul meci, nici nu contează împotriva cui joc. Trebuie să îmi fac jocul meu obișnuit, odată intrată în arenă și nu trebuie să îmi mai pierd concentrarea din nou. O jucătoare care nu e în top 10 WTA se motivează suplimentar când întâlnește o sportivă din top 10 și are mai multă libertate, pentru că nu are o presiune foarte mare pe umeri. Când joci relaxat, poți să aduci pe teren cel mai bun tenis al tău. Și eu am fost în acea situație și așa se întâmpla. Trebuie să fiu concentrată pe jocul meu și să nu ofer gratis vreun punct. Pentru că, la acest nivel, soarta partidei se poate întoarce foarte repede.
Am mai jucat cu Putintseva oare? (n.r.jurnaliștii îi confirmă că nu). Nu, n-am jucat vreodată contra ei. Știu că e plină de energie, e foarte zgomotoasă pe teren. Am văzut câteva meciuri ale ei de-a lungul timpului. Dar e o fată foarte drăguță, e de treabă, mereu când ne întâlnim stăm de vorbă. Va fi o bătălie mare și voi fi pregătită pentru ea.
Dacă ea e atât de zgomotoasă, te gândești să devii și tu la fel?
Nu, eu sunt așa cum sunt și e suficient.
Ai vorbit cu Darren după meci? Ți-a spus câți bani trebuie să donezi după această partidă?
Am vorbit cu el, da, dar mi-a spus că trebuie să dau doar jumătate din suma strânsă azi, pentru că am reușit să închid meciul în două seturi. Glumesc, voi dona cu plăcere suma aferentă ieșirilor nervoase de azi. Și sunt convinsă că vorbim de o sumă destul de mare.
Spuneai mai devreme că, atunci când ești pe un loc mai slab, nu ai nimic de pierdut, nu ai presiune. Ții minte când s-a produs acest switch la tine, când ai început să conștientizezi că ai multe lucruri de pierdut într-un meci?
În ultimii 6 ani am fost într-o poziție în care fiecare a vrut să mă învingă, pentru că mereu am fost între cele mai bune 10 din lume. În urmă cu 5-6 ani simțeam nevoia să demonstrez, aveam această dorință de a arăta că pot să înving pe cineva din top 10 WTA. Ulterior, lucrurile s-au schimbat, văd problema diferit. Vreau doar să îmi îmbunătățesc jocul și să lupt în fiecare meci pentru victorie.

Rezumatul partidei Simona Halep - Harriet Dart

Australian Open : Halep - Dart (rezumat)

Simona Halep, la 90 de victorii în turneele de Grand Slam

Simona Halep a ajuns la 90 de victorii înregistrate în turneele de Mare Șlem, după victoria de astăzi.
Până în prezent, Simona Halep a disputat 126 de meciuri pe tablourile principale ale turneelor de Mare Șlem, câștigând 90 și pierzând 36. Constănțeanca a debutat la cele mai importante competiții în 2010, atunci când a ajuns pe tablourile principale de la Roland Garros și US Open.
Halep a obținut performanțe majore la toate cele patru turnee de Mare Șlem, aici fiind incluse atât titlurile de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, cât și finalele Australian Open 2018 și Roland Garros 2014 și 2017. La US Open, cel mai bun rezultat a fost accederea în semifinalele ediției din 2015.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit ce așteptări are de la meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open
ACUM 7 ORE
Australian Open
Alize Cornet, înainte de meciul cu Simona Halep de la Australian Open 2022: "Nici nu vreau să știu!"
ACUM 10 ORE