2019 începuse extrem de promițător pentru Kontaveit, care reușise finală la Stuttgart și semifinală la Miami. În aprilie ajunsese pe locul 14 WTA, cea mai bună poziție din istorie pentru o sportivă din Estonia.
Din vară, însă, lucrurile au luat o întorsătură nedorită. Înainte de US Open s-a simțit rău, însă nu a conștientizat ce are, punând totul pe seama oboselii. A ținut să participe la Flushing Meadows, însă s-a văzut nevoită să se retragă înainte de meciul din turul trei, contra lui Belinda Bencic.
De atunci, a început calvarul pentru Anett, care a mai jucat un meci oficial abia în această lună, la Brisbane. Kontaveit a suferit de o infecție virală, care, netratată la timp, s-a transformat într-un abces. Ea a fost spitalizată pentru o săptămână, suferind chiar o intervenție chirurgicală.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Nastasja Schunk în primul tur la Roland Garros 2022
ACUM 14 ORE
"Nu a putut face nimic timp de trei sau patru luni, a pierdut foarte multe kilograme în timpul ăsta. A fost extrem de dezamăgitor", a spus Nigel Sears, antrenorul sportivei din Estonia.
Din fericire pentru Kontaveit, din decembrie a putut să își reia pregătirea și s-a folosit de turneele de la Brisbane și Adelaide pentru a reveni în formă. Acolo nu a arătat că ar fi în cea mai bună dispoziție, lucru normal după o pauză atât de lungă, însă la Australian Open jocul său s-a transformat. Kontaveit a reușit la Melbourne una dintre cele mai bune partide din carieră, eliminând-o în turul trei pe favorita 6, Belinda Bencic, cu un neverosimil 6-1, 6-0.

Kontaveit așteaptă sfaturi de la Andy Murray pentru finală

Nigel Sears este nimeni altul decât socrul lui Andy Murray, fiica sa, Kim Sears, căsătorindu-se cu marele jucător scoțian în 2015. Întrebat dacă Andy i-a dat vreun sfat pentru Anett, la acest Australian Open, tehnicianul a glumit.
"Nu am vorbit cu Andy despre ce trebuie să facă Anett. S-ar putea să îl întreb, însă, dacă ajunge în finală. Să ne spună exact ce trebuie să facă, pentru că el a jucat finale de Grand Slam", a spus Nigel Sears.
Simona Halep și Anett Kontaviet s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, o dată pe teren dur și o dată pe zgură, ambele confruntări având loc în 2017. De fiecare dată, sportiva noastră s-a impus în minimul de seturi fără prelungiri.
Partida dintre Halep și Kontaveit se va disputa miercuri, în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 18 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 18 ORE